0

deniz baykal hukuk mezunu olup antalya doğumludur.genç yaşta cumhuriyet halk partisi örgütlerine katıldı.bülent ecevit döneminde enerji bakanlığı görevinde bulundu.12 eylül döneminde yasaklı siyasetçi olarak ceza aldı.siyasi yasaklar kalktıktan sonra shp ile tekrar siyasete döndü ve antalya milletvekili seçildi.1993 yılında shp ve chp birleşti.chp genel başkanı seçildi.tansu çiller başbakan iken dışişleri bakanı olmuştur.1999 seçimlerinde partisi baraj altı kaldı.baykal başkanlığı bıraktı.2002 seçimleri ile siyasete döndü.anamuhalefet lideri olarak 8 yıl görevde kaldı.2010 yılında kaset olayı ile genel başkanlığı bıraktı.2011 yılında chp antalya milletvekili seçildi.2015 yılındaki seçimlerde tekrar milletvekili seçildi.halen milletvekili olarak görev yapmaktadır.

1

deniz baykal esas mesleği avukat olan bir insandır. avıkatlık yapmıştır. hatta zamanında bülent ersoy'unda avukatı o olmuştu.. kadın/erkek oluşum davasında..
cumhuriyet halk partisinin genel başkanlığını çok uzun süre yapmıştır. şimdilerde yine hasta olmasına karşılık cumhuriyet halk partisinin antalya milletvekilli olarak mecliste görev yapmaktadır. sağlık sorunları nedeniyle meclisteki oturumlara katılmamaktadır tabii.. bu da adalet işte..
1938 doğumludur. olcay baykal ile evlidir.

0

geçici meclis başkanlı ve chp genel başkanlığı görevi yapmıştır