0

çiftçi perişan halde mazot altı lirayı geçti.ithalat arttı .emeğin karşılığı yok maalesef tarım destekleme ödemesi az satılan mal az fiyata gidiyor her zaman tüccar kar ediyor.

0

türkiye de çiftçinin halı hiç de iyi konumda değil satma olayını geçtim üretim dahi yapamıyor gereken destek asla verilmiyor , çiftci üretecek ki satacak satacak ki tekrardan üretecek bu böyle bir kısır döngü dür.. piyasa olarak ülke olarak hiç bir konuda milletimize gereken destek verilmiyor konu açılmışken hepsinden az da olsa bahsetmiş olalım kisi başı milli gelir yerlerde sürünüyor para dediğimiz şey sadece belli kesimin elinde bulunduğunu ve diğer kesimin sağ elinden gelip aynı anda sol elinden çıktı bir durum içerisindeyiz sadece çiftçinin haline değil herkesin haline aglamamiz gerekiyor emekçi insan günde ortalama 9 10 saat çalışıp hak ettiği paranın yarısını bile kazanamıyor geçim zor hemde çok zor .

0

çiftçilik türkiye'de genel olarak yapılan bir meslek olduğu için herkes az çok bilir ama bilinçli çiftçi sayısı azdır.

0

çiftçilik artık çok geriledi bence eskiden ilaca üretime karışmazlardı avrupanın oyunu olarak bi el attırdılar şimdi herşey ateş pahası yazık.

0

türkiye çiftçi olanları okamaya zorlamakta yani çiftçilerin çocuklarıda okuma sektörlerinde adım atmakta bundan dolayıdırki çiftçi nesil yetişmemektedir.

0

çiftçi artık üretmek istemiyor. gübre pahalı, tarım ilaçları ateş pahasi. ürün verimliliği azaldı. buna karşın elde ettikleri ürünleri istedikleri fiyatların çok çok altında satabiliyorlar. çiftçiler çok değerli ama kıymetleri bilinmiyor maalesef.

0

size şöyle söyleyeyim çiftçi'nin durumu berbat ki giden yola giderim hayvancılığa da değilim mesela şimdi yemin çuvalı olmuş 80 90 lira et tabii ki de pahalı olacak sonra millet et neden pahalı diye kızıyor yeğen neden pahalı onu sorun gemiler neden pahalı