0

kalecının topu yere koymadan elle atıp ayakla vurmasıdır futbolda kullanılır

1

uluslararası futbol tanımlarında kale vuruşu diye tabir edilen vuruş tanımlanmıştır degaj diyerek.. aslı degajman hatta. futbolda duruma göre kuralları değişen harekettir.
şöyle ki; kaleci ceza sahası çizgisinin dibinde degaj yaparken eğer topu ceza sahası içinde havaya atıp ceza sahası dışında tekmeyi vurursa herhangi bir sorun olmuyor, ki doğru olanda budur.
diğer bir uygulama ise, aynı durumda ve ceza sahasının başka bir yerinde kaleci degaj için topu havaya attığında rakip oyuncunun topa hamle yapması ya da havadaki topa kaleci tekmeyi attığında topun önünü kesmeye çalışmasının faul olmasıdır. ilk durumda topa kalecinin kontrolünde görmeyen kural, ikinci uygulamada topun halen kalecinin kontrolünde olduğunu söyler..
bunu eşime sordum.. onun dediklerini yazdım.

0

degaj futbolda bir terimdir futbolda kullanılan yapılan topa vuruş şeklidir kalecileri özgü kullanılan bir kelimedir.. kaleci degaji kullandı gibisinden

0

degaj futbolda kullanılan bir terimdir ve top kalecinin elindeyken hızla topu göndermesidir

0

degaj terimi futbolda kalecinin başlama vuruşudur.degaj bazen defans oyuncularıda yapar

1

degajıma gel degajıma diye bişey vardı sanki neyse futbolda kalecinin topu havaya atıp sonra ayağı ile yere düşmeden vurması ve topu rakip sahaya atmasıdır.