0

jackie chan benim bildiğim kadarıyla 100'ün üzerinde filmi bulunmaktadır. ve her biri birbirinden güzeldir. çoğu filmini izledim ve hepsi başarılı bir yapımdır. genellikle kendi filmlerini kendisi yönetir.

0

o kadar çok filmi var ki saymakla bitmez bize dövüş filmlerini sevdiren bir adam çok eski zamanlarda bin dokuz yüz seksen li yıllarda sinema dünyasına giriş yapan ünlü aktördür kendileri ve hollywood sinemasında çok önemli yerlere imza atmıştır

0

100 ün üzerinde filmde oynamıştır. yönetmen, oyuncu, şarkıcı ve dövüş sanatları ustasıdır. 7 mart 1954 doğumlu olup balık burcudur. :) hong kongludur. filmlerinde dublör kullanmaması ile tanınmıştır. uzak duğunun dünya çapına en çok tanına aktörüdür.

ailesinin fransız başkonsolosluğunda çalışması nedeniyle çocukluğunun ilk yıllarını bşkonsoloslukta geçirmiştir. burada bir ilkokula başlamış ama başarısız olduğu için ayrılmak zorunda kalmıştır. babası iş nedeniyle avustralya'ya taşınınca kendisi de bu ülkeye yerleşmiş ve dövüş sporları ile ilgili eğitim almıştır. çok da başarılı olmuştur.

çocukluk ve gençlik yıllarında bazı oyunculuk deneyimleri olmuştur. hatta bruce lee'nin oynadığı bir filmde dublörlük de yapmıştır. ama pek kendini gösterme imkanuı bulamamıştır. taa ki 1976 yılında hong kong'ta aldığı bir teklife kadar... bu tarihte oynadığı bir film yine gişede fazla bir başarı gösterememişse de aktörümüze başka filmlerde oynama imkanı sağlamıştır. ayrıca kendi stilini oluşturmasını da sağlamıştır bu filmler.

1980 li yıllarda holywood sinemeasına taşınmış ve uluslararası alanda başarılı olmuştur. aynı zamanda şarkıcılık yönü de vardır. 1980-2010 yıllarında 20 civarında albüm yapmıştır. bu şarkılarını kendi filmlerinde de kullanmıştır.