0

hayır kesinlikle ezan türkçe okunmaz okunmamalıdır ezan arapça değil de türkçe okunduktan sonra hiç bir anlamı olmaz canım türkiyem de o kadar olaylar sorunlar bitti ezanımıza sıra geldi çok yazık insanlara

0

ezan hep bildiğin böyle okundu ,arapça böyle kalsa da olur ,türkçe'de okunsa da olur benim için fark etmez yani sonuçta allah katında dil yok. türkçede okunuyor arapçada.

0

türkçe okunması gerekir. burası türk cumhuriyeti arap cumhuriyeti değil. arapça okunmalı diyenler arapça biliyorlar mı acaba çok merak ediyorum. anlamadığın sürece rusça okunsa nolur ingilizce okunsa nolur.

0

hayır ezan türkçe okunmamalı. tüm dünya da tek bir dil ile okunur ve hep öyle okunacaktır. kuran arapça ise ezan neden türkçe olsun?

0

tükrçe arapça buna çok takınılmamalıdır bu sadece gündem yaratma kendini ön plana çıkartmak amacıyla söylenen bir söz dür ezanın okunma amacı belli ezan çagrılma davet edilme anlamına gelir dinen nazaz kılacak olan insan aklı namazda olan insanın türkçe arapça okunmasını pek kaile alacgını sanmıyorum türkçe okununca cemaat sayısı değişmeyecek bence

0

ezan ozgun ve tek bir dille dunyanin her yerinde ayni okunur tipki bir sifre gibi