0

nefes darlığı kişinin fazla enerji harcadığı zamanlarda daha fazla hava ihtiyacı duyması olarak tanımlanabilir.fiziksel etkinliklerimizi sınırlayabilir.önemsemek gerekir. çünkü önemsenmediğini de daha ciddi rahatsızlıklara sebep verebilir.kişi sanki tam nefes alamıyormuş ve nefesi ona yetmiyormuş gibi gelir.nefes darlığının sebepleri arasında akciğer ve kalp-damar hastalıkları gösterilebilir .bu yüzden tedavi yöntemleri farklılık gösterir. örneğin kişi merdiven çıkarken zorlanıyorsa daha fazla nefese ihtiyaç duyuyorsa bu nefes darlığı belirtisi olabilir anlamına gelir ve hemen bir doktora gözükmeniz gerekir. yine astım ve zatürre hastalıklarında da nefes darlığı gözükebilir. obezite ve anemi hastalığı olarak bilinen kansızlık da nefes darlığınım bilinen sebepleri arasındadır.nefes darlığını tedavi etmek amacıyla derin nefes alma teknikleri ,bitkisel yöntemler veya ilaçlarla hastalığın özünü bulup tedavi etme gibi yöntemler kullanılabilir. bitkisel yöntem olarak keçiboynuzu kürü ve sarımsak kürü kullanılabilir.
keçiboynuzu kürü için 67 adet keçiboynuzu soğuk su ile yıkanır sonra küçük parçalara bölünerek yarım litre kaynayan suya atılır. kaynamış suyun içinde bekletilen keçiboynuzu süzülerek bir kavanoza konur,dolapta saklanmalı ve 20 gün boyunca ara vermeden bu kür uygulanmalıdır.
sarımsak kürü içinde bir buçuk litre suya 1 yemek kaşığı lavanta bir diş sarımsak kekik gelincik çiçeği dereotu nane ve maydanoz eklenerek beraber kaynatılır.bu karışım her sabah düzenli olarak tüketilir.böylelikle nefes darlığı şikayetleriniz hafifleyene kadar kürü tüketmeye devam edebilirsiniz.

0

nefes darlığı genel olarak astımdan olduğunu söyleyebiliriz. bunun için yapılması gereken tedaviler vardır aslında. ama ne kadar da olsa tedavi biraz olsun rahatlatabilir. çünkü nefes darlığı kolay kolay atlatılır bilecek bir hastalık değildir. sürekli hayatının sonuna kadar devam edebilecek bir şeydir.bu yüzden sağlığımıza çok dikkat etmemiz gerektiğini söyleyebiliriz.

0

bronşit, astım, koah gibi versiyonları bulunan insanı canından bezdiren rahatsızlıklardan biridir. genellikle heyecanlanınca, grip olunca ve uykuda yakalar sizi. allahtan ventolin gibi mucizevi bir sprey sayesinde bu atakları geçici bir süre olsa dahi durdurabilirsiniz.