0

evet başlardımçünkü öldükten sonra hiçbir organın benim işime yaramıyor benim öldükten sonra hiçbir şeye ihtiyacım olmadığı için bir hastaya başlamak isterim mesela bir tane hasta var böbrek yetmezliği var ve kaç senedir böbrek arıyorlar ve bulamıyorlar ama o gün de ben hastanede özgün ve bu adamın hayatını kurtarmak için böbreğimin ona verilmesini isterdim çünkü ben ölmüşüm zaten o insan hayatı kurtulsun ailesi mutlu olsun bana öldükten sonra dua etsinler onun için organımız vermek isterdim verirdim

0

ben isterim tabi ki ben öldükten sonra kim bilir kimlerde hayat bulacak organlarım. organ bağışı gerçekten ülkemizde çok az yapılıyor son zamanlarda arttı ama yeterli değil. birçok hasta öyle bekliyor yani. insanların bu konularda daha çok bilgilenmesi ya da bilgilendirilmesi gerekiyor. bakanlıklar bu konu hakkında ortak bildiriler dağıtsa broşür veya kitapçık hazırlayarak insanları bilgilendirebilirler. okullarda seminerler verilebilir. bir organ bağışının günah olduğunu düşünen bazı insanlar var. bunun içinde diyanet işleri ile diğer bakanlıklar ortak bir çalışma yürütebilirler.

0

isterim tabi ki. ben öldükten sonra benim ne işime yarayacak ki zaten.

0

evet tabikide hem öldükten sonra organları ne yapacağım en azindan buradaki insanlarin isine yarar

0

tabi ki isterdim atatürk'ün dediği gibi elbet benim naçiz vücudum toprak olacaktır.fakat türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ' organ bağışı hayat kurtarır.

1

aslında organlarımın ben öldükten sonra bağışlanmasını isterdim. çünkü en azından bazı canlılar kurtulabilir ve bu da beni çok sevindirebilirdi ve bu da beni çok mutlu ederdi.

1

hayır. bu yazıyı okuyanlara da vasiyetim olsun sakin organlarimi bagislamayin.

1

evet bütün organlarım bağışlansın isterim. başka insanlara umut olmak isterim.

1

ben bagışlamak isterim çürüyeceğine bir insana nakil olmasını isterim tabi ki neden olmasın