1

sigmund freud; psikoanalizin kurucusudur.

0

kelimedeki yanlışlığı düzeltiyorum.

" doğrusu psikanalizin kurucusudur. " olacaktı.

0

pikoanalizin kurucusudur.

sigmund freud, 1856 da bugünkü adıyla çek cumhuriyeti olan moravya da doğdu. asıl adı sigismund freud iken 22 yaşında sigmund olarak değiştirdi.

babası bir yün tüccarıydı. 41 yaşındayken oğlu sigmund dünyaya geldi. karışık bir aile yapıları vardı. babasının önceki evliliğinden iki çocuğu vardı ve bunların büyüğü sigmund un annesinin yirmi yaşındaki kocasından daha küçüktü. diğeri de bir yaşındaydı. tüm bu karmaşık aile yapısının merakıyla birleşip yaşadıklarının zekasını parlatıp güçlendirdiğini belirtmiştir.

avustruyalı nörolog sigmund freud, yirminci yüzyılın başlarında pikanalizin temellerini atmaya başlamıştır. freud çocuklukta yaşanılmış acı tecrübelerin bilinç dışına itilerek güçlü bir davranış kalıbı oluşturulduğunu buna çalışıldığını, böylece bir kimsenin davranışının baskılanmış düşünceler, hatıralar, amaç emel arzular tarafından şekillendirildiğini, belirlendiğini söyler.

bu sebepten psikanalizle yapmak istediği, bir tedavi yöntemi olarak bu olumsuzlukları bilinçli hale getirip, olumluya çevirmek kötü etkiden kurtarmaktır. yani kurtarmak olmuştur.

0

psiko analitigin kurucudur id , ego ve super ego uclu asmayi kurmustur