1

otizm iletişimin, sosyal becerilerin etkilendiği bir gelişim bozukluğudur.çok küçük yaşlardan itibaren kendini belli eder, belirtilerine rastlanır daha doğrusu. 2 yaşından itibaren belirtilerine başlasa da doğuştan gelen bir rahatsızlıktır. düşük zeka seviyesi de olabileceği gibi, yeterli normal zekalı olabilirler fakat algılamada bozukluk olduğu için dış dünyayı diğer normal dediğimiz insanlar gibi algılayamadıkları için iletişimde çok ciddi kopukluk yaşarlar.

belirleyici özellikler aynı olsa da her çocukta değişkenlik gösterir. her insanın yapısı farklıdır doğal olarak.

psikiyatrist, çocuk pediatrisi, nörolog, patoloji her biri ilgilir.

otizmin nededinin genetik olduğu düşünülse de farklı nedenleri de vardır.

yapısal nedenler, doğum öncesi, doğu sırası ve doğum sonrası dış etkenlerdir.birden fazla genin bazı çevresel etkenlerle bir araya gelmesiyle kendini göstermektedir.

genlerde var olan bozukluk kuşaklar öncesindendir.

aynı zamanda gebelik döneminde kullanılan ilaçlar, radyasyon, virüsler genlerin yapısını bozabilir.

beynin bazı bölgelerindeki farklar, yapısal farklılıklar otizm nedenidir.

konu beyin ve genler olduğu için karmaşık bir hastalıktır.

1

otizm rahatsızlığı gelişimdeki aksamalar sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıktır.beyindeki meydana gelen bozukluk, kişinin sosyal iletişim becerilerini olumsuz etkiler ve çok küçük yaşlardan itibaren bireyi etkiler bu etkinin sonucunda bireyde sosyal ilişkilerde sorun yaşama, dil gelişim hızında ve düzeyinde sorunlar yaşama ve sosyal yeteneklerin seviyesinin düşüklüğü gibi etkiler görünür.otizm rahatsızlığı olan birey yaşı küçükse, çocuk ve ergen psikiyatristi, çocuk pediatrisi ve çocuk nörolojisi ilgilenir.

0

otizm sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir genel gelişim bozukluğudur.

0

otizm iletişim ve davranış bozukluğudur ve patoloji dalı ilgilidir