1

insanlar okumazlar mı ya da laf olsun diye mi cevap verirler bilmiyorum ama bu @batikanss arkadaş sana ne ilan edilir demiyorlar.. konkordato komiseri nasıl olunur diyorlar.
kaldı ki soru sahibi bile konkordato nasıl yazılır bilememiş..
gelelim sorunun cevabına, konkordota komiserliği de yeni uygulamaya konulmuş bir sistem.. her kriz kendi kazananını yaratır bizim ülkemizde nedense, bu meslek de onlardan biri.
şirketler mahkemeye başvurup konkordato ilan etmek istediklerini beyaz ettiklerinde bu kabul edilirse, bundan sonra bu işlerin takibi için uğraşacak olan kimselere konkordata komiseri denilir.
konkordato komiseri bu firmanın elemanıdır.
herhangi bir dört yıllık üniversite mezunu olan her türk vatandaşı bunların eğitimini özel üniversitelerde para karşılığı alarak bu işe sahip olabilir.
bu komiserler mahkemeye sunulacak raporları hazırlayacak, görüşleri iletecek, şirkete de hukuki ve cezai sorumlulukları anlatacaktır. konkordato komiserleri avukatları da atamaya yetkililer.
kısacası mahkemeler bu komiserlerin görüşleri doğrultusunda kararlarını verecekler. bu ne demektir. borcunu ödemekten aciz olan bu konkordato isteyen şirketlerin alacaklılarının alacakları bu konkordato komiserinin iki dudağının arasındadır.
bu komiser olacak kişiler bir nevi icra memurları. bu kişiler en fazla 5 şirketin konkordato komiserliğini de yapabilirler..
en az gelirlerinin aylık 10-15 bin arası olacağı basında okuduklarımdan..

0

iflas verme durumu gibi olması ama iflas verilmemesi ve iş yapma oranlılığının düşmesi ondan sonra hukuk bürolarında açılan konkordato amirliğine başvurulması ardından konkardoto ilan edilmesi