0

bir kere kamuda çalışanların maaşları her ay belli günlerde yatıyor ve hiçbir şekilde zorluk çekmiyorlar.asgari ücretle çalışanlar gibi veya özel yerlerde çalışanlar gibi hiçbir şekilde sürekli aşırı çalışmak zorunda değiller. özel yerlerde çalışanlar genellikle çok daha fazla çalışma saatleri var ve çok yorucu.kamuda çalışanlar sabah sekiz akşam beş çalıştıkları için gerçekten çok iyiler.gerçekten çok iyi sürekli oturuyorlar genellikle hiçbir sekilde şekilde insanlarla uğraşmak zorunda değiller. o yönden gerçekten çok iyiler.bir kere hafta sonları tatil kendine, çocuklarına, ailesine vakit ayırabiliyor en azından. gerçekten kamuda çalışanların birçok avantajı var ama maalesef ki kpss sınavını takıldıkları için çoğu insan maalesef ki özel işyerlerinde çalışmaya zorlanıyorlar.

0

maaş okarak özel sektöre göre yüksek sayılabilecek bir maaşla başlanılır. iş stresinden genel olarak uzakta olunulur. memur olunca yeşil pasaport hakkının da bulunması çok büyük avantaj tabii.

0

bence en güzel yeri patronun seni bile bile kovamaması birde işsiz kalamazlar

1

iş garantisi en başta gelir. diğer özel sektörlere nazaran daha sağlam bir iş garantisi vardır. özel sektöre nazaran iş yükü daha ağırdır ve disiplin olarak daha rahattır. ayrıca genel olarak özel sektöre göre daha fazla maaş elde edilir.

1

kamuda çalışmanın bir çok avantajı vardır tabiki. bunun en büyük artısı ise, özellerde olduğu gibi patron istediği zaman durduk yere seni kovamaz. kamuda genelde özellere göre alınan maaş daha fazladır. kamuda bir çok hakkın vardır ama özelde haklarının sayısı çok azdır.

1

maaşları garanti,çalışmasa da o maaş yatıyor,maaşları gününde yatıyor işsiz kalma durumları yok daha ne olsun bu ülkede başka ne bekler ki insan. eskiden memura kız vermezlerdi maaşlari az diye şimdi memur olmayana vermiyorlar :)