0

bence 2500 tl olmalı ülke çok pahalı çünkü

0

öncelikle şu yanlış yazımı düzeltsek mi? asgari ücret...

bana göre asgari ücret hiç değilse dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bir hayli üstünde olmalıdır. türkiye'de çalışanların büyük kısmının asgari ücretle çalıştığını düşünürsek asgari ücret aslında milletimizin hayat standardını belirliyor. açlık sınırının altında para kazanan insanların üstelik de çok uzun saatler bu iş için çalıştığı ve ailesinin karnını bile doyuramadığı gerçeği durumun vehametini ortaya koyuyor olmalı.

elbette işveren için bu ücretin birden yükseltilmesi ciddi bir külfet getirecektir. çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalacaklar olacaktır. ama bunun için işverenlere daha fazla maddi destek verilebilir devlet tarafından. devletin ekonomik sıkıntılar yaşadığını da biliyoruz ama buna öncelik vermek zorundayız. sonuçta devlet birey için var. vatandaş yoksa devletin varlığının da anlamı yok. emeğinin karşılığında insanca yaşamaya hakkı olmalı vatandaşın.

0

bana kalırsa en az 2000 tl olmalı ama her zaman olduğu gibi bir yandan maaş artarken bir yandan da elektrik su vs zamlanmamalı. hiç bir anlamı kalmıyor öyle