0

ölmeden önce yapmak istediğiniz şey her ne ise odur. yani bu herkese göre değişebilir. herkes kendi ilgi alanına isteklerine hayallerine kavuşmak için bunları gerçekleştirirdi öleceğini bilseydi eğer. ben bütün dünyayı gezmek isterdim her yeri görmek bütün bu güzellikleri keşfetmek dünyayı gezmek isterdim. daha sonra sevdikleriyle vakit geçirmek anılar bırakmak isterdim. içim de kalan ne varsa bunları yapmaya çalışırdım. birine aşık olurdum mesela ölmeden önce sevmek isterdim doya doya.

0

kimse nasıl ve ne zaman ölceğini bilemez bu yüzden önceden helallik istemek olcaktır.kırdığınız üzdüğünüz insanlar varsa onların yanına gidip onlardan özür ve af dilemek olcak çünkü kul hakkı işlemek seni cennete ve cehenneme gitmene neden olur.hayat bazen insanlara hata ve kötülük yaptırabiliyor ama bunların farkına varmazsak ve insanların haklarını yok sayıp kötülük peşinde koşarsak onların ahlarını ve beddualarını alırız buda bu dünyada cezasız kalmasa dahi öteki dünyada elbet cezassını çok büyük çekecektir.siz siz olun ölmeden önce ne kimin hakkını vermemişseniz kime kötülük yapmışsanız bunların geri dönüşü olmaz ama bi helallik almanızda çok büyük fayda var.

0

öncelikle kalp kırdığımız insanlardan bir helallik istenmesi gerekiyor. her bunların aslında ölümle nitelendirmek pek hoş değil bunu gündelik hayatta da yapabiliriz.ama ben ölmeden önce dediğim gibi insanlardan helallik isterdim yaptım günahı varsa allah'a bir tövbe ediyorsam 5 tövbe ederdim dünya gözüyle göremediğim yerleri görmek isterdim yapamadığım şeyler yapmak isterdim zaman geçiremediğim insanlarla zaman geçirmek isterdim. umreye hacca gitmek isterdim ne zaman öleceğimizi allah bilir de bunlar da en kısa zamanda yapmak isterdim çünkü gerçekten görülmesi gereken yerler ibadetin en güzel yapıldığı yerlerden bir tanesi. yapabildiğim kadar insanlara yardım yapardım kimseyi kırmamakta özen gösterirdim zaten kolay kolay kimsenin kalbini kırabilen bir insan değilim ama kırdığımda olmuştur mutlaka. onlardan teker teker helallik isterdim. çünkü allah her neyle gelirsen gel karşıma kulak hakkıyla gelme diyor kulaklığın vebali büyüktür bundan dolayı kimsenin de kalbini kırmayın hakkınıda yemeyin. sevdiklerimle bol bol uzun ve güzel vakitler geçirirdim sarılabildiğim kadar onlara sarılırdım sevebildiğim kadar severdim gezebildiğim kadar gezerdim sonuçta bir kere nefes alıyoruz bu dünyada ötesi yok. öbür tarafta kimse kimseyi tanımayacak ne anne evladını ne evlat annesini. yaptığım ibadetleri sıklaştırırdım çocukları sevindirdin yardıma ihtiyaç sahiplerine yardım eli olurdum yapılacak o kadar çok şey var ki burada yazsam destan olur az da yazdım söylenemez. ama zaten ben bunları dediklerimin hepsini gündelik hayatımda da yapıyorum yani yapmayan varsa mutlaka yapsın yarınımızın 5 dakika sonramızın garantisi yok hayat sürprizlerle dolu yapmak istediğiniz şeyi mutlaka hızlandırılmış bir şekilde yapın hiçbir şey için geç olmadan hayatı güzelleştirmek bizim elimizde mutlaka ama mutlaka yapmak istediklerinizi yapın. hayat bu sonuçta şakaya gelmez 5 dakikada her şeyin altüst dengen bozulmuş olabilir allah'ın sopası yoktur sevdiklerinize sıkı sıkı sarılın onlarla bol bol vakit geçirin yoksa her şey için çok geç olmuş olabilir.

0

bence ölmeden önce rabbimden af dilemek, tövbe etmek yani şöyle bir şey var. tabii bence bunu ölümünü alakası yok. bunu bir an önce yapmak lazım yani bir de herkesten helallik almak en azından insanlardan helallik alırsan daha iyi olur.. hani rabbim diyor zaten bana nasıl gelirsen gel kul hakkıyla gelme. diye belkim bilmeden istemeden birinin hakkına girmişizdir onun için helallik almak bence çok önemli.

0

ölmeden önce yapılması gerekenler allahtan af dileyip tevbe etmek,yakınlarınla helalleşmek,borçları varsa ödemekte.

0

yani evlilik olabilir lux pahali bir arana olabilir daha fazla dost kazanmak...bu soru hatali bunun sonu yok :d

0

bu siteden para koparmak ve para pazanmak