1

insanları doğaya verdi zarar mesela çok az ağaçlı yerlere binalar dikilmesi ağaçları koparılıp, fabrika atıkları çevreye zarardır. doğa söndürülmeyen mangal külü yangına sebep oluyor buda bir zarardır.

0

insanlar sadece doğaya değil doğa ve çevreye de zarar veriyor. mesela fabrikaların bacalarına filtre falan takmıyorlar, fabrikadaki atıklar hep yerde kokar bir şekilde duruyor. mesela mangala gideceklerini pikniğe gideceklerini de mangal yakarlar ama ateşi söndürmezler. piknikte yediği ,içtiği her şeyi yerlere atıyorlar çöpe atmak sanki çok zormuş. gibi deniz'i bile pisletiyorlar içine bira şişeleri ,kağıttır atarlar. bunlar hep atarlar ağaçları kesip defter yapıyorlar ama tekrar yeni bir ağaç dikmiyorlar yani çok mu zor anlamış değilim yerleri tükürürler kimisi ,balgam atar bazı insanlar sokağa idrarını yapıyor. düşün yani çok görmüşümdür her yerde poşet kağıt islik dolu her yer yani insanoğlu nankör olduğu için pisletme diye bir yer yok ne kadar uyarsak da bu güzel ülkeyi böyle pisletiyor lar işte herkes biraz anlayışlı olsa çevremizi temiz tutalım diye düşünse gerçekten de çok güzel olacak ama maalesef işte öyle insanlar da çok nadir hiçbir şekilde çevremizi koruma yollar doğayı koruma yollar kimsenin eline yapışmaz şu yerdeki kağıdı alıp da çöpe atmak ama insanlara çok zor geliyor işte her yer pis kokuyor sırf onların attığı çöpleri yüzünde belediye sonuçta her yere bir çöp koymuş alıp atsan ölecek misin sanki öyle işte yani çevre çok zarar veriyorlar ne desem bilmiyorum haddinden fazla yani pisletiyor var bunların yüzünden mangalları yüzünden kaç tane yer orman yanıyor artık pikniğe bile giderken ya bu ne kadar istiyorum ya çok şey var yani say say gerçekten de bitiremem şuan bir de ailesi yetiştiremeyen çocuklar var çöpte ne bulsalar hemen çıkarıp dışarıya atıyorlar mesela bak bizim mahallede öyle yani bizim mahalleye mali demek bin şahit lazım çocuklar kalkıyor diye orada satarız diyorlar kalkıp çöpü karıştırıyorlar bir bakmışım mahalle çok pis poşetler, şişeler ,kağıtlar ,çöpler her yer her yerde yani anlayacağın yani çok zor bu çevreyi temiz tutmak böyle insanlar olduğu sürece kılıyorum yani aslında ceza almaları lazım devlet artık bir el atması lazım ne diyeyim kınıyorum şiddetle.

0

başta en büyük zarar çöpleri yerlere atmak. iyice çöp dünyasında yaşamaya başladık. aslında düşününce akla bir sürü sayacak şey geliyor. insanlar doğaya zarar vermekten başka hiçbir şey yapmıyorlar maalesef. ki buna bende dahilim kendimi asla ayrı tutmuyorum. dediğim gibi başta çöpleri doğaya atmamız geliyor. bir pikniğe gidiyoruz bütün çeri çöpü orada bırakıp dönüyoruz. bir naylon poşet doğada kaç yılda kayboluyor bunun farkında bile değiliz. aslında alsak çöp kutuları atsak o çöpleri ne kadar zor olabilir ki bizler için. kaç dakikamızı alır yani. ama biz ilerisini hiç düşünmüyoruz. çerleri çöpleri bıraktığımız piknik alanına tekrar gidiyoruz çöplük olmuş. kızıyoruz insanlara. niye kızıyoruz bizde aynısını yaptık. suçu hiçbir zaman kendimizde görmüyoruz. bir benle mi olacak dememeliyiz bir benle olacak evet. ben temiz tutacağım ben bir kişiyi uyaracağım. o dikkat edecek o iki kişiyi uyaracak. böyle böyle sorun falan kalmayacak ortada. ikinci olarak aklıma gelen de doğaya salınan zehirli gazlar. ucuz deodorantlar olsun parfümler olsun hepsi doğaya zararlı. bunlar yüzünden küresel ısınmalar yaşıyoruz. mevsimler değişiyor. kışın yağmur kar göremez olduk, yazın ortasında ortalığı sel götürür oldu. aslında tek çözüm kendimiz. biz bunlara dikkat edersek dünyamız daha yaşanılır bir hal alacak diye düşünüyorum.