0

çin seddi çin'de olan bir duvar bildiğim kadarıyla geçmişte saldırılardan korunmak ve saldırıları yavaşlatmak için yapılan bir duvar.

0

çin seddi, çin halk cumhuriyeti sınırları içindedir. çinli'ler çin seddi'ni ülkeye gelen saldırıları bertaraf etmek için yapılmış devasa surlardır. o zamanın en güçlü devleti olan hunlar'a karşı tedbir alınmış bir settir. çin seddi'nin yaklaşık olarak uzunluğu 8 bin 850 kilo metredir. çin seddi milattan önce 8 binli yıllarda başlamış olup, çin seddi yapımı 2000 yıldan fazla sürmüştür. çin seddi'nin inşasında yaklaşık olarak 8 bin kişinin çalıştığı söylenmektedir. ayrıca çin seddi'ne dünyanın ejderhası ismi verilmiştir. hatta çin seddi'nin yapımın da kullanılan harçlarda insan kemiklerinin olduğu söylenir. çin seddi'nin ün yüksek yeri 4 metreye yakındır. en geni yeri ise 9 bin metredir. ayrıca unesco çin seddi'ni dünya mirasına 1987 yılında almıştır.

0

çin seddi çindedir , çinliler türklerden korunmak için çin seddini inşaa etmişlerdir .

0

çin seddi çindedir
dünyanın 7 harikasından biridir
türkler saldırmasın diye yaptılar

0

çin seddi çin sınırları içerisinde bulunan ve düşman saldırılarından dolayı karunmak sınır bölgelerine geçmemeleri amacıyla yapılan bir duvardır