0

acik kapi bırakmak o kişi için belki yanlis yapmistir.veya sen yanlis yaptıgını sanmissindir,bu yüzden son bir şans vermektir.

0

üzerinde anlaşma sağlanamamış bir konu hakkında hemen yargıya varıp kestirip atmamak sonrasında mutabakat sağlayabilmek adına işe eyleme zaman fırsat vs vermek. insanlar ilk temasta yanılış anlamalar yüzünden birbirlerini kırabilirler fakat tanıdıkça daha farklı yönlere gidebilir ilişkilerin seyri.

karakteri olgun olan bir kimse bu tür yanlış davranışlarda bulunmazlar.

insanların birbirini tanıması konusu olduğu gibi açık kapı bırakmak her konu için geçerlidir. baştan kestirip atmamaktadır.

0

kizdiklarıza. kustuklerimize hiç bir zaman için bağ kopartacak şekil de soz ve fiil de bulunmama

1

bir şeyin olabilme ihtimaline karşı tüm kapıların kapatılmaması, yani olma olasılığını belirten işaretler verilmesi anlamında kullanılır. net bir sonuç içermez ve bir ihtimal, olasılık payı bırakılır bu durumlarda.

0

açık kapı bırakma her şeyi kesip atmamaktır ilerde ihtiaç olacagını göz önünde bulundurarak açık kapı bırakmaktır iş eş her anlamda her yerde açık kapı bırakmalıyız

0

her ne kadar birisi ile aramız kötüde olsa gittiğiniz zaman veya ona ihtiyaç duyduğunuz zaman ona gittiğinizde size yardım etmesi için iyi şeyler bırakmak demektir. mesela birisi ile kavga etsen bile kalbini kırma ki özür dilediğin zaman affetsin. bu mesela bir acık kapı bırak deyimine gelen bir şeydir.