0

günümüzde herkes kafasına göre yaşamayı kendine ilke edinmiş fakat aslına bakarsanız geniş aileden kimse yazarkenmez herkes birbirine destek olur sıkıntısına kolayca açılır maty ma’nevi hiçbir problem yaşamamış gibi hissedersiniz kendinizi çünkü sırtınızdaki yükü paylaşılmıştır bu nedenle büyük ve geniş aile her zaman iyidir

0

ben kalabalık ailede büyüdüm bir yandan güzel ama bir yandan da çok sıkıcı aile büyükleri gençlerin her şeyine karışıyor ama şimdi ben kendi ailemi kurmuşum çekirdek bir aileyiz bana göre çekirdek ailesi daha iyi çünkü sana karışan yok seni yöneten yok kendi isteğiyle hareket ediyorsun.

0

ben kalabalık aileleri daha çok seviyorum sanırım oda şu yönden daha eğlenceli oluyor bir sürü kardeş beraber büyüyorlar. sofra da kalabalık oluyorsunuz herkes bir ağızdan konuşuyor hep bir arada yemek yiyorsunuz ne bileyim kalabalık aile bana daha sıcak daha samimi ve de daha iç içeymiş gibi geliyor insan kalabalık bir ortama alıştığı zaman kendi köşesine çekildiğin de ciddi bir sessizlik hakim oluyor. bu duruma alışmakta zor oluyor. ancka çekirdek aile de yetiştiğini zaman da daha sessiz sakin bir yaşam sürülebilir kafanız rahat oluyor. ben normalde kalabalığı seven biri değilimdir dışarı da kalabalıktan kaçarım ancak aile olarak kalabalığı severim.

0

ailenin oluşumu zaten çekirdek aileden başlar once.sonrasında ise tabiki evlatlarını büyümesi evlenmesi onların çocuklarının olması da daha çok bir kalabalık haline gelir.kalabalık ailede neşe olur.çekirdek ailede ise sessiz olur vede insanın canı sıkılır o yüzden en iyisi kalabalık benim görüşüm.

0

her ikisinin de iyi yönleri var ama bence çekirdek aile çünkü çekirdek ailede daha az tartışma daha sonra sıkıntı olur ama kalabalık demiş öyle değilse sohbet muhabbet bol olur ama sıkıntılar da olabilir yani çünkü ne de olsa kalabalık bir ailesin

0

kalabalık aileyi severim
şimdilerde kalabalık aile kurmak çok zor malum ekonomi buna izin vermiyor

0

ben kalabalık aileyi tercih ederdim çünkü daha güzel oluyor. kalabalık olunca bayramlarda gezmeler de birbirine gidip gelmek gerçekten güzel kalabalık ailede iyi oluyor çekirdek aile az olanlar evde dede babarne olmayan yada o ailenin içinde evlenen yoksa çekirdek ailedir.ama bir gün geldiğinde çekirdek aileden çıkıp geniş aileye dönecektir.

0

kalabalık aile daha iyidir. çekirdek aile sadece anne baba ve çocuktan oluştuğu için genellikle iyi değildir. hem kalabalık ailelerde bayramlarda falan çok iyi oluyor. ben açıkçası çok seviyorum hep beraber toplanıp muhabbet edilmesini yemek yemesini çok seviyorum. kalabalık aile her zaman için bir avantajdır. kalabalık ailede hep beraber bir şeyler yapmak çok iyi oluyor. çekirdek ailede insanlar fazla eğlenemiyor.

0

kalabalık aileyi pek sevmiyorum. çünkü kim var kim yok bilmiyorsun, kendi yatacağın yerde iki üç kişi yatıyorsun. ama çekirdek aile çok güzel. benim sevdiğim kadınla hayalim çekirdek aile küçük mutlu mesut yaşayacağımız bir yer.

1

ben en iyisi çekirdek aile. evin içinde kalabalık bir aile ile yaşanınca o evde mutlaka küçükte olsa bazı tartışmalar çıkabilir. o yüzden her kişi çekirdek ailesini benimsemeli ve onlarla yaşamalı. ama tabiki diğer kişileri de unutmamak gerek :)

0

kalabalık aileyi çok severim çünkü tüm sevdiklerim yanımdadır.

1

çekirdek aile iyidir. çok kalabalık ailelerde illa ki sorunlar huzursuzluklar olur.. sonrasında büyükler öldüğünde miras kavgaları olacak..aman bunlardan uzakta çekirdek ailen olsun yeter.. az olsun bizim olsun mantığı ile..

1

kalabalık aile candır gırgır samata had safhada

0

kalabalık aile her zama iyidir bereketlidir neşelidir yalnız hissetmezsin

0

kalabalık aile çünkü insanın ailesi dışındakiler pek guvenilmiyor

0

biz çekirdek aileyiz ama kalabalık aile daha iyi olur

0

kalabalık aile kalabalık sofralar :)

0

çekirdek aile
sen
annen
ve
baban :)

0

fazla kabalığa gelemem malum geceleri ses sevmem çekirdek olsun

0

çekirdek aile az ve öz olsun ama birlikte olsun kalabalık aile de dağılmalar bireyler arasında kavgalar olur