0

anonim halk edebiyatı düz yazı türleri: atasözleri, deyimler, tekerlemeler, bilmeceler, fıkralar, halk hikayeleri, efsaneler, masallar, orta oyunu, meddah, karagöz, dualar ve beddualar.

0

aklıma ilk gelen masallardır. ilk kimin anlattığı bilinmez ama dilden dile dolaşır ve nesilden nesile aktarılır. çocuklara anlatılır en çok. ama benim gibi masal sever yetişkinler de olmuştur elbette her zaman.

efsaneler vardır bir de... efsanede anlatılan olayın gerçek mi yoksa hayal ürünü mü olduğu tam olarak bilinmez. ortada bilinen ve görülen bir bilgi vardır. bununla ilgili bir hikaye anlatılır. mesela kızkulesinin nasıl yapıldığına dair efsaneler vardır. ama doğruluğunu tespiti imkansızdır bu hikayelerin.

fıkralar vardır. nasreddin hoca fıkraları da örnek ferilebilir. yüzyıllar boyunca dilden dile yayılarak günümüze gelmişlerdir. mizah anlayışımızı ve yeteneğimiz ortaya koyarlar.

0

bak şimdi bu kadar cevapsız sorun var. bu sorular erimeden beyin bedava modunu açmıyor sorumani. biraz mantıklı sorular sorsanız da keşke bizi de böyle zor durumda bırakmasanız. siz para kazanacaksınız diye bizi neden saf dışı bırakıyorsunuz. keşke her yüzyılın yok tekke yok bilmem ne soruları soracağınıza açın bir tarih kitabı da osmanlı selçuklu devlet yönetimi karşılaştırması sorun. açın bir haber sitesi ya da gazete haberlerden çok güzel sorular çıkar. bu yüzden bu tarz sorularla ne kendinizi yorun ne bizi. bu sizin sorularınızda cevaplanmadan bu beyin bedava modu açılmayacak.