0

anlaşmalı boşanma davaları eşlerin birlikte baş vurdukları veya bir eşin açtığı davadaki taleplerin diğer eş tarafından da kabul edildiği davalardır. anlaşmalı boşanma davaları bu nedenle uygulamada diğer boşanma davalarından farklı usule tabi tutulmaktadır. diğer boşanma davalarında hakimin bir kararı verebilmesi için yargılama yapısı yani tarafların iddalarını değerlendirebilirmek için delillerin toplanması ve bunları hukuki olarak değerlendirmesi gerekmektedir. anlaşmalı boşanma dışında diğer sebeplerle açılmış bulunan boşanma davaları kendi bilgime göre yerel mahkemede sekiz ile 12 ay arasında sürmektedir.

0

eğer çift anlaşmalı boşanıyorsa hemen sonuç açıklanır fakat tek taraflı dava ise dava uzayabilir.

0

anlaşmalı bir bosanma ise hemen sonuclanır ama anlasma yok ise tek taraflı ıse uzarda uzar

0

boşanma davaları iki tarafın boşanmalarına karar vermesi ile dava açılır. eğer ortada çocuk yoksa boşanma 1 ay sürmez ilk mahkemede sonuçlanır. ama çocuk varsa bu süreç uzayabilir. şiddetli geçimsizlik evliliklerde dava fazla uzamaz.

0

kişiler karşılıklı olarak anlaşmalı olarak boşanıyor sa aynı gün bile boşanma ihtimalleri bulunuyor ancak bir taraf boşanmayı istemiyorsa bu süreç 3 ay 6 ay veya 9 ay olarak uzatılabilir

0

anlaşmalı ise 2 saniye sürmez. ama karşı taraf sorun çıkarırsa 5 veya 6 celse sürer oda 3 ay sürer.

0

davaya göre değişir iki taraf anlaşmalı boşanırsa başka ortalıkta çocuk mal mülk gibi anlaşmazlık olursa uzun yıllar sürebilir.

0

anlaşmalı boşanma davaları 1 dakikada bile sonuçlanabiliyor ancak çekişmeli davalar seneler sürüyor ancak 3 yıl boyunca aynı evde yaşama adınıza ispatlayabilir seniz 3 yıl sonunda boşanma şansınız çok yüksek.

0

anlaşmalı olarak boşanırsanız çabuk biter. dünyanın en kısa evlilik boşanma süresi 2 saat süre ile türkiye de diye biliyorum anlaşmalı şekilde boşandılar

1

benim bildiğim bizim akrabamız avukat onlar konuşurken duydum bir karı koca anlaşmazlıktan mahkemeye baş vurmuşlar ve boşanma davası açmışlar bunun 350 tl ücreti ve 3 ay süresi varmış dosyalar felan biyerlere faxlanıyomuş paralar devlet dairelerinin banka hesaplarına gidip hesaplar yapılıuomuş ve türkiyede çok insan boşanma davası olduğu için ve devletin trilyon tane işi olduğu için bunun bu süre içerisininde insanlara söylenmesi normal bişey bence..

0

taraflar 1 yıldan fazla evli ve anlaşarak boşanmak istiyorlarsa protokolü sunarak ve duruşmaya gelerek tek celsede boşanırlar. taraflardan biri boşanmak istemiyorsa, mal paylaşımı, nafaka, velayet gibi ihtilaflar varsa dava yaklaşık 2 sene sürer istinaf-temyiz süreçleri ile birlikte.

0

anlaşmalı boşalma olsa çabuk sonuçlanıyor ama tartışma olur uzadıkça uzuyor

0

anlaşmalı boşanma ilk davada boşanırsın ama tek taraflıysa biraz zor

0

anlaşmalı olarak 1 ay sürebilir harici 3 ay 4 ay gibi bir süre de olabilir ülkemizde.

0

ilk evlenen ler 1 yila kadar bosanamaz bir yıldan sonra anlasmali 1 ayda bosanirlar basima geldi

0

insanlara bağlı 3 ayda sürebilir 3 senede yani boşanan insanlara bağlı bu karar

0

bir boşanma davası ne kadar uzun sürebilir s hepsi bizim başımıza geldi benim bir tane dayım var dayım eşiyle ayrılmak istediler yani anlaşamıyorlar the babalarıyla falan kavga ettiler her neyse ayrılıyorlardı boşanma davası bayağı uzun sürdü gelin ayrılmak istemedi dayama ayrılmak istedi falan filan bir süre sonra mecburiyetten ayrıldılar ikisi de anlaşamadılar birbiriyle ondan sonra onların da kızları vardı kızının dayım hala nafakasının ödüyor 500 lira mı 300 lira mı ne para ödüyor gene de 300 lira 500 lira para ödüyor yani yazık değil mi bu paraya. yani bunların sonuçlanmış kötü bir şey şimdi o kadına dayım evlenene kadar para ödeyecek kızı da öğlene kadar para ödeyecek sanırım yani 300 lira 500 lira az para değil zaten dayım 2500 tl falan çalışan bir adam taksi şoförü yani çok kötü bir devlette yaşadığımızı söyleyebilirim şu an dayım başka bir kadınla evlendi 2 tane çocuğu var şu an yani onları okutuyor büyütüyor eve ekmek getir ama aynı anda eski karısının çocuğuna da para ödüyor yani ben bunları saçma buluyorum keşke onlardan ayrılmasaydı yani böyle bir hayatta mahkum değil dayım yapacak bir şey yok yani bunlara katlanıyor dayımın her zaman arkasındayız tam destek yardım ederiz.

0

eğer iki taraf da istiyorsa, mal paylaşımında vs anlaşmazlık yoksa 1-2 celsede boşanırlar. islam mahkemesi olsa yarısı aynı gün sonuçlanırdı.

0

bosanma sureci tabiki oncelikle kisilerin kendilerini anlasma saglayarak bosanma talebinde bulunuyorsalar vede cocuklar varsa ona gore tarihi verilir vede gereken kisiler durusmda bulunurlar bu surecte tabiki bosanma islemi bir celsede bitebilir.ama. tabiki bir taraf bosanmak isteyip bosanma davasi acar obur taraf bunu istemez ise uzerine birde cocuklar varsa bu konu artik zitlasmalar sonucunda uzarda uzar ama sonucta bosar hakim ama taraflar icin kolay bir surec hatta cocuklar icinde tam sikinti olur bence.

0

eğer taraflar aralarında anlaşmışsa, sürüncemede kalmaz ve bir ya da iki celsede
evlilik birliğini sonlandırabilirler. aksi taktirde bir tarafın buna yanaşmadığı hallerde yıllarca da sürebilir