0

altın bilezik kişinin yeteneğini sergileyebileceği ve hayatını ondan kazanabileceği her zaman baş vurabileceği bir mesleğin sahibi olmuş olması anlamında kullanılır.

0

altinbilezik demek seni ilerde suan ogrendigin seyler ilerde cok ise yarayacak anlama gelir 've ilerde kimseye muhtac olmadan meslegin olurr 've kendi isini yapar i kendi kisinin patronu olursun

0

altın bilezik, iyi bir mesleği ,iyi bir işi olan kişilere mesleği ile ilgili söylenen sözdür.

0

altın bilezik sahip olunan başarı demektir. bir kenarda dursun denilen mesleğin dışında, hayırlı bir evlat yetiştirdiğinde de altın bileziğin var denir. en azından benim çevremde bu şekilde de kullanıldığına denk geldim.

0

kişinin her yerde ve her olayda kendisine para veya şöhret getircek uğraşlarda kullanılır bu deyim

0

altin bilezik demek bir kisinin sahip oldugu meziyetidir bir meslek sahibi olmak demektir genelde cocuklarimiza calis da kolunda bir altin bilezigin olsun deriz geneldede kiz cocuklarina denir evlendiginde darda kalirsan kolunda bir altin bilezigin olsun denir kimseye muhtac olma denir

0

kişinin hayatını kazanmasını sağlayabilecek bir zanaat konusunda bilgi ve uzmanlık sahibi olmasına denir.

aklıma gelmişken, osmanlı şehzadelerinin bir zanaat sahibi olması için çocukluklarında eğitim almaları sağlanırmış muhakkak... dolayısıyla her padişahın elinden gelen bir iş olurmuş. koskoca padişahlar dahi altın bilezik sahibi olurlarmış yani... mesela 2. abdülhamit'in marangozlukta usta olduğu biliniyor. çankaya köşkündeki müzede bazı eserleri var mesela. dolmabahçe sarayındaki bir yemek salonundaki sandalyelerden birinin de o'nun eseri olduğu biliniyor.

0

altın bilezik yani işe yarayacak bir mesleğinin, bir işinin veya bir bilginin sahibi olmaktır. ''oku ki kolunda altın bileziğin olsun.'' sözü gibi.