0

bu bazı ailelere göre değişebilir belki ama ben herhangi bir amcalık ve teyzelik görmedim daha doğrusu gördüğümü sanıyordum hayatta yalnız kalınca hiç biride yanında olmuyormuş onu öğrendim teyze amca biz çocukken söylenen yalanlardı sadece ben artık inanmıyorum teyzeyede amcayada dayıyada hiçbir akrabamada inanmıyorum ağlarsa anam ağlar gerisini salla gitsin istisnalar vardır tabi onları ayrı tutuyorum bence kendini bilmeyen kişilerdende ilk fırsatta kuyunu kazan kişilerden de dayı amca teyze hala olmamalı hayatta önce yanlız olabilmeyi öğrenmek lazım herkes kendisi için yaşıyorsa ki zamanımızda zaten öyle gerisini salla gitsin kimde ne yapıyorsa yapsın benden uzak olsunlarda allaha yakınmı olurlar bilmem

0

öyle değil bence insan annesini yada babasını kaybedince anlıyor hayatın ne kadar zor olduğunu anne baba varken bir şey yok her isteğini yaptırırsın bir türlü ama kaybedince çok zor oluyor örneğin annenden para isterken kolaylıkla istersin yada babandan para isterken kolaylıkla istersin ama teyzeyle amcadan kolay para isteyemezsin.

0

genellikle teyze de anne yarısıdır derler ama kendi adıma aynı şeyi söyleyemeyeceğim. ben teyzelerimden annelik görmedim. anneliği geçtim bir sıcaklık bile görmüyorum. samimi gelmiyorlar bana nedense. ben kendim de teyzeyim yeğenlerim için canımı bile veririm ama ne yazık ki kendi teyzelerimden aynı sevgiyi göremiyorum. teyzelik bana göre bambaşka bir şey. ben kendi yeğenlerime bakarken bile mutlu oluyorum çoğu zaman ama herkese aynı sevgiyi hissetmek nasip olmuyor demek ki.

0

amca sayıyı bilmem ama şunu iyi bilirim. bazen bir yabancı daha bir tanıdıktan kat ve kat iyidir. anne bile sahip çıkmazken yavrusuna teyzemi sahip çıkacak.. onu geçtim dayı konusu bambaşka yolda görse selam vermez .

0

allah aşkına o kadar amcam var biri çıkıp yeğenim nasılsın napiyon diye arayıp sormadılar, sanki ben ölmüşüm arayanım soranım yok ve sonra da ben saygısız biri olarak parmakla gösteriliyorum akrabalarım tarafından.amcalarımla aramızda hiç bir sıkıntı yok ailecek ama hayat şartları mı diyim artık ne diyim bilmiyorum, gram zerre destek veya iyi bir laf bile duymadım.bundan dolayı her zaman amcalarıma karşı kırgın olmuşumdur, keşke böyle bişey olmasaydı ve amcalarım, benim yeğenlerime karşı verdiğim değerin binde birini verse çok mutlu olurdum.ben de amcayım abim kaç aydır işsiz, kazancımın bir miktarını ona veriyorum onu karısını çoluğunu çocuğunu ortada bırakmamak için sırf ve inanın buna mecburum.amca baba yarısı derler çok doğru, kendimden biliyorum.benim teyzem yok onun için birşey diyemem, olmasını da çok isterdim amcalarımın bu halini gördükten sonra.

1

bu akraba ilişkilerini pekiştirmek ve kardeşliğin önemini belirtmek için söylenmiş bir söz bence. yoksa kimse anne ve babanın yerini yarım da olsa tutamaz. ama kan bağı olan insanların birbiriyle ilişkilerinin önemi açısından doğru bir söz. tabi kişiden kişiye değişir. bu karşılıklı sevgi ve saygıyla gelişen bir durum.

0

toplumda oyle derler gercektende teyze anne yarisidir fakat amca baba yarisi midir tartisilir bence kisiden kisiye gore degisir herhalde

1

valla herkes oyle der,kimisi icin gercekten oyledir ama benim icin;
teyze anne yarisi sayilsa da,amcamin babamin yarisi degil ceyregi olamiyacagi kesin.

1

öyle derler de bana göre değil. aile kavramı günümüzde ölmüş zaten.