0

sarımsak içerdiği a c ve b grubu vitaminlerle çok değerli bir besin maddesidir. yine yapısında bulunan çeşitli enzim ve minerallerle vücudumuzda bakteri virüs parazit ve mantar oluşumunu engeller. yani savunma mekanizmamızı güçlendirir. güçlü bir antioksidandır zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. bağırsaklardaki yararlı bakterileri arttırır sindirimi kolaylaştırır. kan şekerini dengeler kollesterolü düşürür. kanı sulandırır. yapılan araştırmalarda kansere karşı da önleyici etkileri saptanmıştır. tümör oluşumu ve gelişimini etkilediği görülmüştür. çiğ olarak yenmelidir.

1

sarımsağın birçok faydası vardır öncelikle sarımsak en çok antibakteriyel ve enfeksiyon olan hastalarda kullanmalarına çok faydası vardır ltihap kurutucu özelliği var tansiyonu düzenler eğer bir insanda kalp hastalığı olmasa kalbin ritmini düzenler sarımsağın içinde toksin var insanın vücuduna direnç verir yani sarımsağın faydaları saymakla bitmez.

0

sarımsağın birçok faydası vardır.örneğin saç kıran işlemlerinde saç derisi kazınarak oraya sarımsak uygulaması yapılır ve bir veya iki ay içerisinde saç çıkmaya başlar.

0

sarımsak kış aylarında özellikle mutlaka tüketilmelidir.
-soğuk algınlığına iyi gelir.
-gribi önler.
-bağışıklığı güçlendirir.
-boğazdaki mikropları öldür.
-kanseri önler.
-kolestrolü düzenler.
-tansiyona iyi gelir.
-protein deposudur.
-unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir.
-saçlara iyi gelir.