0

tümevarımsal düşünme parçadan başlanarak bütüne ulaşmaktır. mesela yapbozlar tümevarımsal bir düşünme gibidir. yapbozlar da parçaları birleştirerek bütün resmi meydana getirirsiniz. o yüzden tümevarımsal düşünmeye yapbozu örnek verebiliriz.

0

en küçük parçalardan başlanarak bütüne ulaşmaya tümevarımsal düşünme denir. tümevarımsal düşünme aslında somutlaştıracak olursak bir nevi yapboz gibi birşey. parçalardan başlayarak bütünü elde ediyoruz bütüne ulaşıyoruz.

0

bu soruyu çok sevdim. hakkında uzun uzun bir şeyler yazabileceğiniz bir soru, sadece cevabı ver gec bir soru olmamis. tümevarım öncelikle ufak ip uçlarını bir yapbozun parçaları gibi birlestirerek bütünü bulmak ve büyük resmi görmek demektir. tümevarimsal dusunce de aslında hayatımızda her gün kullanmamız gereken bir düşünce şeklidir.
örnek vermek gerekirse; ben insanların hele ki yeni tanıştıysam onun aslında nasıl bir insan olduğunu çözebilmek için tümevarım yöntemini çok kullanırım. ne zaman ne söyledi, hareketlerinde ne kadar tutarlı cok iyi gözlemlerim. veee notumu verir ona göre davranırım. çok da işime yaradı bu yöntem herkese de tavsiye ederim.

0

parçaları birleştirerek, bütüne dair ipuçları ile bütüne ulaşmaktır.