0

nur ışığın gerçek kaynağı memba ıdır. allah ın bir ismi yani zatındaki oluşlardan biridir. ve nur varlığa hayat verir, allah ın rahman ismi gibi varlığa hayat verdiği yani yaşamasını temin ettiği isimlerinden biridir. çünkü nur olmasa idi varlık da olmazdı. düşünün ışık yani güneş olmasa gece gündüz mevsimler olmaz bitkiler yetişmez hayat olmazdı. ve içinde daha nice hikmet ve sırlar barındırır. çünkü ışık başlı başına üzerinde çok uzun yazılacak bir konu olgudur. maddeler insanlar renkler hepsinin belirli frekansları vardır. bu frekans denilen kavram da ayrıca açılır hepsi iç içe geçmiş konulardır. ama kısaca aslında her yol olduğu gibi bu da allah a çıkar. varlığın nurun hepsinin sebebi bizzat allah tır.

kuran da zeytin ağacından bahsedilmektedir. bu suretle zeytin in çok kutlu bir ağaç olduğu ve hikmetleri sırları olduğu bilinmektedir.

nur suresinde 35. ayette

"allah göklerin ve yerin nurudur. o'nun nurunun örneği içinde çerağ bulunan bir kandil gibidir. o çerağ ki içinde sırça içerisindedir. sırça sanki incimsi bir yıldızdır ki doğuya da batıya da ait olmayan kutlu bir zeytin ağacından yakılır. neredeyse ateş ona dokunmasa da yağı ışık verir. nur üstüne nur dur. allah kimi dilerse onu kendi nuruna yöneltip iletir. allah insanlar için örnekler verir, allah her şeyi bilendir"

demektedir.

0

nur ismi parlak, ışık saçan anlamlarına gelir. bugün birçok kız ismi nur ismini almıştır. hatta çoğu aile, çocuklarına çift isim olarak ya da ikinci isim olarak koymaktadır.

0

nur ismi arapça kökenli bir isimdir. kur'an-ı kerim'de sıkça geçer. türkiye'de sıkça kullanılır. anlamı ise; aydınlık, parlaklık, ışık saçan, ışığın bir şeye yansımasından dolayı gelen parıltıdır.