0

maalesef renk körlüğü gözlük ile düzelen bir sorun değildir

0

bence gerekmez çünkü sadece renk körü kör değil

1

yabancı bir videoda görmüştüm. adama ailesi bir gözlük hediye ediyordu ve renk körü olan adam, renkleri ilk kez olduğu gibi görüyordu ve ağlamaya başlıyordu. çok duygusal bir videoydu gerçekten. bazen elimizdekilerin kıymetini bilmiyoruz, ailesi ona dünyaları verdi desek yeri.

özetle iyileştirmese de sürekli olarak, gözlüğü taktığınız sürece normal görebileceğiniz gözlükler var bildiğim kadarıyla.

0

renk körlüğü için gözlük taksanda işe yaramaz.çünkü renk körlüğü olursan onun bir tedavisi yoktur.biyoloji hocamada sormuştum gözlük işe yaramaz öyle kalırsın tedaviside yoktur dedi.

1

bir gözümde hem renk körlüğü hemde miyopi hastalığı var . damar incelmelerini en aza indirmek için doktorlar gözlük takmamı istediler bende gözlük kullanıyorum .

1

chromagen isimli özel bir kontak lens üretilmiş. bunu ister gözlük olarak ister lens olarak kullanabiliyormuş insanlar. ama ne kadardır onunla ilgili bir bilgim yok.

1

renk körlüğü hastalığından korunmak icin gözlük bile taksanız fayda etmez. cunku kalıtsal bir hastalık olan renk körlüğü tipta çaresi olmayan bir hastalıktır. tek çaresi yeni bir göz nakli yapmaktir. ama yabancı ülkelerde bu hastalığın bir tadavisi olduğu söylenmekte. bu ne kadar doğru bilmiyorum . genellikle anne baba akraba evliliği yapanlarda görülen bir hastalıktır. gözlük dahi kullansaniz fayda sağlamaz.