0

yer yüzünde bulunan su tanecikleri ısınarak gaz tanecikleri haline dönüşür ve gaz tanecikleri toplanır ve bulutu oluşturur bulut dolunca gaz tanecikleri yükselerek ısı kaybeder ve buz haline dönüşür buluttan düşen taneler saliseler içinde hal değişimi yaşayarak su dmlacıkları haline gelir ve yağmyr oluşur.

1

yeryüzünde bulunan okyanus ,deniz , göl gibi su kaynaklarının sıcak havalarda buharlaşıp gökyüzüne çıkması sonucunda bulutlar meydana gelir. değişen hava akımı sebebiyle de bir yoğunlaşma meydana gelir ve bulutların birbirine çarpışması sonucu ve hava sıcaklığının düşmesi ile yoğunlaşmış olan su buharı yağmur olarak yağmaya başlar.

0

yeryüzünde bulunan ırmak, göl, baraj denz ve okyanuslardaki suların sıcaklığın etkisiyle buharlaşmaya başlar. buharlaşan su subuharı olarak yükselir ve yükseldikçe yoğunlaşmaya başlar. rüzharın da etkisiyle atmosferde ,dolaşmaya devam eder. soğuk hava tabakasına rastladğında yağmur olarak yeryüzüne tekrar döner. böylece suyun dolaşımı devam eder.

0

hava da yağmur oluşturan bulutlar vardir. bunlar kümülüs ve nimbostratus bulutlarıdir. her bulut yağış getirmez. fakat yağış bulutlardan oluşur . sıcak ve soğuyan hava kutleleri birbirine çarpması sonucu şimşek denen sey oluşur ve sonucunda da yagmur oluşmaktadır. yağmurun en temel sebebi hava da bulunan bulutlardir.