0

halamın kızı rize'de yaşıyor ve bir kere gitmiştim. gerçekten yemyeşil ve çok güzel bir yer olduğunu söyleye bilirim. temiz havanın olduğu tek yer bile olabilir. insan gittikten sonra huzur bulmaması imkansız denilecek kadar az bir olasılık.

0

rize, karadeniz bölgesinin şirin illlerinden biridir. karadeniz sahiline sınırı vardır. nüfusu 325.000 civarındadır. genellikle dağlık ve engebeli yeryüzüne sahiptir. yaz ve kışın bol yağmur alır. dünyada çay üretiminde ilk sırada yer alır. ayrıca kaliteli çay bitkisine sahiptir. diğer yandan dünyaca ünlü sümela manastırı yine bu ildedir. öte yandan uzungöl tarihi ve turistik açıdan birçok insanı buraya çekmektedir. kendine has horon tepme ve kemençe çalgıları vardır.

0

rize guzel bir yerdir . kışları soguk olan bir yerdir. nüfusu fazla değildir. dağlık bir bölgedir . ama yeşil alanlarda oldukça çoktur. türkiyenin çay üretimi bakımından türkiyenin en önemli sehridir. tum ülkeye çay üreten bir sehirdir. bu yüzden sürekli yağış alan bir yerdir. ama karadeniz bölgesinin en güzel yerlerinden biridir. yaylalari falan olsun yesil alanlar olsun cok ılgi çekici bir hale getirir . ben her zaman oraları görmek bana nasip olur ınsallah. çünkü oraları görmek cok istiyorum. her zaman hayalimde karadenizi gezip görmek ıstiyorum. her zaman oralardan bahseden arkadaşlarımiz var ama bana bir türlü gitmek nasip olmadi. inşallah bir gün gitmek oraları görmek bana nasip olur. benim şahsi düşüncelerim bunlar bana katılan da vardir bana katilmayan insanlarda vardır. herkesin düşüncesine saygı duyarım.