0

nikolatestanın 278 tane patentivardır vebir araba markasıdır.

0

nikola tesla 278 patenti bulunmaktadır. edison icatlarını kendi adına gösterse de birkaç makale okumak o düşünceleri yıkar. mekanı cennet olsun nikola'nın...

0

nikola tesla, elektriği bulmuş bir mucittir. finansmanı olmaması sebebiyle birçok icadını faaliyete geçirememiştir. insanlığa bedava elektrik ve kablosuz iletilebilen elektrik sağlayacağını söylemiştir fakat para her zaman sıkıntı olmuştur tesla için. diğer bir iddaası ise; dünyanın çevresine, satürn gibi bir halkayı elektrikle yapmaktı. tesla öldükten sonra fbi bütün dosyalarına el koymuştur. tesla'nın fikirlerini günümüz dünyasında bile düşünebilecek beyinler bulunmamakta. gelmiş geçmiş en deha, en iyi mucittir kendisi.

0

tesla sırbistan doğumlu çok büyük bir mucittir alternatif akımı bulmuştur günümüzde kullanılan çoğu elrktrikli aletin mucididir ve beş parasız ölmüştür günümüzde tesla ismi ile elektrikli otomobil üretilmektedir..

0

sırbistan doğumlu büyük mucit,deha bilim insanı tesla sırbistanda dünyaya gelmiştir.mucit tarafını annesinden aldığı söylenir çünkü tesla'nın annesi de evde işe yarayabilecek küçük ev eşyalarının tasarımıyla ilgilenirdi.tesla'nin lakabı şimşeklerin efendisidir.günlük hayatta kullandığımız sayısız cihazda tesla'nın buluşlarının etkisi vardır.alternatif akımı bulmuştur tesla.bütün bu uğraşlarına buluşlarına karşın çok fakir bir hayat sürmüştür maalesef.buluşlarına başka şarlatanlar konmuş kendileri bulmuş gibi patentler almışlardır.bu durum tesla'yı hiç durduramamîş sürekli üretmeye devam etmiştir sırp mucit.yanılmıyorsam nobel òdülünü de reddetmiştir.özellikle edison ve tesla arasında ciddi tartışmalar yaşandığı söyleniyor.edison'un tesla'nın buluşlarını çaldığı yönünde bir kanı hakim.bu çok çok üretken sırp bilimci tesla bir otel odasında beş parasız olarak ölmüştür.

0

tesla deyince aklıma elektrikle çalışan araba geliyor

0

tesla elektrikle çalışan bir çok aletin mucididir

0

tesla elektrikli araç üretiyor ben sadece onu biliyorum

1

tesla bobinini biliyorum kablosuz elektrik fikri gerçekten harika