1

osmanlı imparatorluğu'nda yeniçeri ocağını kaldırmak isteyen ilk padişah genç osman'dır. ancak bunu başaramamış ve öldürülmüştür.

1

genç osman yeni çeri ocağını kaldırmak istemiş ancak başaramamı tırnak.

0

yeniçeri ocağını kaldırmayı ilk düşünen padişah genç osman yani ikinci osmandır. onun zamanında hotin denen bir sefer yapılmıştır. ama bu seferde yeniçeriler başına buyruk davranıp işi ciddiye almamışlardır. bunu gören genç osman ocağı kaldırmayı düşündü. bu da kulaktan kulağa yayılınca yeniçeriler kazan kaldırdı genç osman'ı kaçırıp yedi kule zindanlarında katlettiler. yeniçeri ocağını kaldıran kiş ise ikinci mahmut olmuştur. ikinci mahmut bu ocağı kaldırırınca tarihe vakay-ı hayriye yani hayırlı olay diye geçmiştir. yeniçeri ocağının yerine kurulan ocak ise asakar-i mansure-i muhammediye yani muhammedin askerleri adıyla anılan bir ocak kurulmuştur. böylece bozulan ve amacını aşan yeniçeri ocağı tarihten silinmiştir.

0

yeniçeri ocağını genc osman kaldirdi . hatta bu adam ocağı kaldırma çabası olduğu için genç osman öldürüldü. bu yeniçeriler her zaman kendi başlarına harekat ediyorlardi. her zaman savaşlarda kafalarına göre hareket ettikleri için. benimde şahsi düşüncelerim bunlar bana katılan insanlar da vardir bana katilmayan insanlarda mevcuttur. herkesin düşüncesine saygı duyarım.