0

pazarcıların kaba bir şekilde birçok sözleri bulunmaktadır. en başta gelen sözleri ise az kilolu bir elmayı çok fiyata satmak için gösterişli gösterip ucuza satmaları olmaktadı. diğer bir taraftan 3 kilo 5 demeleri diğer bir taraftan gel sana bu kadar olsun yani ucuz bir fiyat vermeleri pazarcıların başlıca ünlü kelimelerinden dir.

0

-20 tl'ye olur mu bu?
- abicim bana gelişi zaten 20tl ben sana nasıl 20tl'ye vereyim bunu?

bunu yaşamayan yoktur. pazarcıyla yaşanan diyalog. onun dışında çok güzel tshirtlerimiz kıyafetlerimiz vardır 1 alana ikincisi 5 tl indirim gel abla gellll

0

gel vatandaş gel söylemini epeydir pazarlarda duymuyorum. geçenlerde patatesçinin biri herkesten 1 lira ucuza satıyorum diye bağırıyordu. küçük bir çocuk vardı benim adım ahmet benden alın bir zahmet diye bağırıyordu.

0

gel vatandaş gel sözü tüm pazarcıların ortak bir cümlesi gibi neredeyse çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane diye bağıran pazarcılarda var çok güzel sulu sulu domates ikizlere takke vesaire birçok sözleri mevcut benim ailem de pazarcılıkta geçinen bir aile tabii bizimkiler bağırmıyor çünkü giysi satıyorlar ve giysiler genellikle yaşlılara hitap eden giysiler o yüzden bağırmaya pek gerek yok zaten tanıdık insanlar oldukları için müşteri kitleleri belli gelip alıyorlar deniyorlar gidiyorlar bizim için büyük rahatlık ama pazarları gerçekten eğlenceli buluyorum pazardan aldığım şeyler genellikle daha taze oluyor bağır masalarda bağırsaklarda gideceğiz sonuçta.

0

gel vatandaş gel almasan da alıyormuş gibi yap maksat kalabalık görünsün diye bağırıyorlar bazen.

0

gel abi gel diye bagrırlar birde tazemi diye sorarsın yeni geldi derler hepsi.

0

gel vatandaş gel, domatesin güzeli burada taş gibi domatesler, abla ayşe'ye gel ayşe'ye, karpuzlar kan kırmızı inanmayana keseriz şeker gibi bal gibi kesmece bunlar kesmece

0

gel, ablaciiiim geeeeel.
çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane.
aganigi naganigiiii.
elmalarım çok guzeeeel.