0

satın alınacak bir mala önceden verilen az miktardaki paraya kapora ismi verilmektedir genelde araba pazarlığı yaptıktan sonra arabayı alana kadar geçen sürede başkasına söz verilmemesi için verilir bu para dinimize göre kişi aracı almaktan ya da diğer malları almaktan vazgeçse bile kaporanın iade edilmesi gerekir.

0

biz bu mali alacağız diye belirtmek için verilen paraya kapora denir . paranın hepsi verilmez sadece bu miktar para verilir.

0

onceden verılen kaporadır. kapora bı nevo guvence gibi bieydır . guvenılırlık saglamak ıcın verılır. malı satın alacagın zaman verdıgın paranın ustune koyarsınve alacagın malı o mıktardan alırsın bu işe yarar ve gunumuzde cok kullanılır. yabancı ınsanlar alısverıs yaparken kapora bırakır genelde, resmi magazalarda falan olabilir bunlar yada esnafta olan seyler bunlar o yuzden esnaf guvenılırdır o yuzden kapora verlır.......

0

kapora denir. ben bunu alacam ama tüm parayı şuan değil alırken vereyim deriz ve ayırmak için bir miktar kapora veririz, teminattır kapora sözdür.

0

kapora denir en çok araba alım da olur kolay gelsin