0

kaplumbaglar gerçek den çok muhteşem hayvanlardir ve ortalama toplam 30 yıla kadar yaşadığı gozlemlenmektedir diye dusunuyorum bende

0

bir kamplumbaga ortalama 25 30 yil yasar. dezizde ve karada yasayan turleri vardiir. genelde kabuklarina cekilirler disardan bir tehlike gordukleri zaman. cok uzun sure yasayan kaplumbagalara rastlamak mumkundur. 25p kusur yil yasamis kaplumbagalar bulumustur.bide cok yavaslar. bide sagir kaplilumbaga hikayesi ile mesurdur. tavsan ile kaplumbagada var. onuda es gecmemek lazim.

0

bir kaplumbağa ortalama bir 20 30 yil yaşar. 2 tür kaplumbağa vardir. su kaplumbağası ve denız kaplumbağası olarak iki tür kaplumbağa vardir. bu hayvanlar dünyanın en yavas hayvanlaridir. insanlardan korkunca hemen kafalarini içeri sokarlar. saklandiklari yeei kirmak cok zordur. guzel hayvanlardir. bu tür hayvanları çok seviyorum. bunlarq ilgim çoktur. benim kendı şahsi düşüncelerim insanlar bana katılmayan insanlar da vardir bana katılan insanlar da vardir. herkesin düşüncesine de saygı duyarım.