0

milliyetçilik vatanın na milletine ve bayrağına bağlılıktir. kendinden daha çok değer verdiğin şeyleri düşünmektir.

0

bir ülkenin sınırları içerisinde olan aynı hedefe kilitlenmiş insanlar topluluğudur.ırkçılığa farklıdır.ayrılan yanı kendi ırkından olanlarla beraber olmamasıdır.günümüzde devletler bunun sayesinde halkıyla bir olabilmektedir

0

milliyetçilik kendi milletini yani ırkını üstün görmektir. tarihte hitler'in yaptığı milliyetçiliğin son noktası olarak gösterilebilir. irk seçilemediğinden üstün görmek de saçmadır, en azından ben öyle düşünüyorum. halkın birbirine bağını güçlendirebilir fakat çok uluslu devletlerde soruna yol açar

0

millete bağlılığı temel alan bir ilkedir. millete ve onun menfaatlerine bağlılığı esas kılar.

0

milliyetçilik, ülkesini özünden çok sevmektir. sadece günümüzde değil herzaman önemli olan bir kavramdır. çünkü milliyetçilik vatanı sevmek, korumak ve kollamaktır.

0

atatürk ilkelerinden biri olan milliyetçilik ulusumuzun devamının sağlanması, gelişmesi ve ilerleyebilmesi için ortak hedef doğrultusunda ki insanlar ile çalışarak, bu oluşumu geleceğe aktarma ya denir.
millet ortak dile, bayrağa, kültüre sahiptir ve bunları devam ettirmek için çabalamak durumundadır. ulusun egemenliği, geleceği milliyetçilik ilkesine ne kadar sahip çıktığımız ve onu ne kadar benimsediğimiz ile ilgilidir.

0

milliyetçilik, vatanını, bayrağını ve toprağını gönülden sevmek ve bağlanmak demektir. her ne pahasına olursa olsun bu değerli olguları her daim kötülüklerden korumak ve kollamaktır. milliyetçiliğin önemi ise, milleti oluşturan insanların ortak özelliği vatan sevgisi etrafında toplamasıdır.