0

tek millet
tek bayrak
tek vatan

0

rabia işaretinin anlamı arapçada 4 dür tek vatan tek bayrak tek millet tek devlet anlamına gelir bundan dolayı da erdoğan rabia işaretini kullanır. bu tür yönde çok eleştirilse de rabia işaretini yapmaktan vazgeçmedi tek vatan tek bayrak tek millet tek devlet üzerine basa basa yaptı. ilk yanlış hatırlamıyorsam burdur mitinginde yapmıştı.ilk başlarda anlamını bilmiyordum sonra araştıra araştıra öğrendim güzel bir anlamı var rabia işareti pek erdoğan'a has hareket değildir bu herkes kullanabilir bu işaret hareketini ama ne yazık ki ülkemizde ne tek vatanı ne tek milleti ne tek bayrağa ne tek devleti isteyen var çoğu ülke düşmanları erdoğan olmasın da kim olursa olsun diyor bundan dolayı rabia işareti ülkemizde çok tepki toplamıştı özgürlük ya da bozkurt işaretinden daha anlamlı bir işarettir bana göre. devlet baki millet baki vatan baki bayrak baki kalacak ilelebet.ne yaparlarsa yapsınlar rabia işaretinden vazgeçmeyecek bu ülke. anlamı ağır taşıması çok ağır. ülke bu zamana kadar özgürlüklerle ekonomi ile hep savaş vermiş bir ülkedir ama hiç kimsenin esiri altına düşmemiştir. bayrağımız hep tekti milletimiz hep tekti vatanımız hep tekti devletimiz hep tekti ve zaten bizi güçlü kılan şey de buydu. rabia işareti hep ellerimizde kaldığı sürece bu ülkeyi hiçbir devlet hiçbir güç ne dışarıdan ne de içimizden yıkabilir bunu da bildikleri için ekonomiden terörden bertaraf etmeye çalışıyorlar bizi ama yine beceremiyorlar yine beceremiyorlar amerika'da kıtasını daha keşfetmediği zaman türk ordusu 2000 yaşındaydı biz köklü ecdada sahibiz milattan önce de vardık milattan sonra da varız kıyamet gününe kadar her daim varız. bu ülke avrupa'nın ne oyunlarına ekonomik saldırılarına ne de terörleri ne oynar bu ülkeyi çanakkale savaşı'nda karşılarında silahsız ken tüfeksiz ken çıplak ellerle savaşırken yıkamadınız şimdi mi yıkacaksınız öyle değneksiz köy bulmuşsunuz geziyorsunuz yok öyle bir şey kimseye bu ülke yar olmaz kimseye bu devletin kapısı açık değildir kimse rahat rahat bu ülkede elini kolunu sallayarak insanları katledemez o yüzden rabia işareti daima parmaklarımızda olacak.

0

arapçada rabia 4. demek rabia işareti ise tek vatan tek millet tek toprak tek bayrak demek diye biliyorum.

0

arapçada rabia dördüncü demektir ve tek millet tek vatan tek bayrak tek devlet anlamına gelir.

0

işareti öncelikle recep tayyip erdoğan burdur tek vatan tek millet tek toprak devamı ise bilmiyorum erdoğan 4 parmağı ile yaptığı işaretle bu yaptığı işaretede rabia ismini koymuştur rabia ismi kızının ismi olduğu için bu ismi kullanmıştır.

0

4 parmakla yapılan bu işaret hakkında gündemde yada çevremizde birçok söylenti dolaşmaktadır. ve bu iş,arte ülkemizdede sıklıkla kullanılmaktadır. bazen çoğu kişi kendine görede yorumlamaktadır. ülkemizde bu işareti öncelikle cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan yapmıştır. ve bunun mısırdaki olaydan farklı olarak bunun anlamının tek millet tek bayrak tek devlet tek vatan olark bize bildirmiştir. yani bizim ülkemiz üzerine oynanan ve ülkeyi parça parçe etmek için mücadele edenlere karyı yapılmış bir işaret olark geçebelilir veya anlaşılabilir. yani bu işaret ülkemizin bağmsızlığını bölünmezliğini ve bütünlüğünü ifaade etmektedir. bu işaretin aynı zamanda ülkemizi birlik ve beraberlik içinde yaşatıp dışa karşı yani ülkeyi bölmeye çalışanalara karşı bir işaret olarak da bilinir.

0

rabia işareti tek vatan,tek millet,tek bayrak,tek devlat anlamındadır

0

yeni bir dünyanın kurtuluş sembolüdür. bir özgürlük sembolüdür

0

ülkemizde rabia uzun zamanlardan beri tek vatan, tek millet, tek bayrak anlamında kullanılagelse de aslında bu ismin buralara gelişi ve asıl hikayesi fazlasıyla trajiktir. eski zamanlarda arap toplumlarında kız çocuklarına yeteri kadar önem verilmediğini, çocuğun cinsiyetinin kız olduğu öğrenildiğinde anneye yapılan işkenceleri, doğar doğmaz gömülen veya gömülmediği takdirde kesinlikle okutulması düşünülmeyen; aynı şekilde işkenceye maruz bırakılan, evlendirilen, satılan, para için çalıştırılan kız çocuklarını elbette bilmeyeniniz yoktur. bu bazen sadece arap toplumlarında geçerli olmayabiliyor, bizim ülkemiz de dahil olmak üzere birçok başka ülke de böyle cahilliklerde bulunabiliyor; ayrıca bu sadece eski zamanlarda olan bir durum değil bu yüzden genelleme yapmış gibi görünmeyi hiç istemem ama bu olayın en yüksek rastlandığı zamanlar önceki zamanlar ve en sık rastlandığı bölüm de müslüman ülkelerin baskın olduğu arap ülkeleriydi. gömülmemeye karar verilem kız çocukları o kadar değersiz görülürdü ki bu çocuklara birinci, ikinci, üçüncü gibi isimler verilirdi. örneğin ikinci arapçada saniye anlamına gelmektedir. saniye ismi buradan geliyor. aynı şekilde rabia da dördüncü çocuğa verilen isimdi. rabianın anlamı ve işareti bu şekilde ortaya çıktı. bunun bize geçme hikayesi ise ayrı bir trajikliktedir: mısırda yaşanan kaosu mektubu ile anlatmaya çalışan rabia isimli kız ile karşılaşıldığında bu durum bizim siyasetimize etki etmiş ve bu şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

0

rabia işaretinin anlamı tek vatan ,tek devlet,tek millet ve tek bayrak anlamını taşır.ülkemiz özgür bir ülkedir bunu fa iyi değerlendirmek lazım aslında sevgi ve saygı içinde yaşamamız lazım aslında birlik ve beraberlik bizleri ayakta tutar düşmanlarımız bize o zaman hiç yanımıza bile yaklaşamazlar bunun için de birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım,sevgi ve. saygı içinde yaşamamız lazım bayrağımıza ve toprağımıza sahip çıkalım düşmanlarımıza vermeyelim bu ülke bizim bu toprak bize emanet ,emanıetimize sahip çıkalım...

0

barış anlamı vardır 4 parmağın yukarda baş parmak içeride bu yüzden ve bazı şeylerde varki güzel bir işaret aslında çünkü zaten dinimiz hoş görü dini o yüzden dünya bizi iyi bir millet olarak tanıması bizim için daha iyi zaten istediğimiz bu yani biz evet geçmişimiz köklü ve savaşlarla dolu bir yer ama şimdi türkiye medeniyet hâkim ben bunu demeye çalışıyorum o yüzden dünyaya güzel olarak bilmesi daha iyi

0

tek millet,tek vatan,tek millet,tek bayrak,tek devlet anlamına gelir

0

arap aileleri kız çocuklara önem vermediği için kız çocukları olduğu zaman onlara birinci, ikinci gibi isimler verilirdi. örneğin ikinci çocuk arapça’da saniye demekti. saniye ismi ise buradan gelmektedir. dördüncü çocuğa da rabia ismi verilmektedir. rabianın anlamı ve işareti de buradan gelmektedir.

0

benim şahşi görüşüm bence hiç bir anlamı yoktur araştırırsak yahudileri ait olduğu söyleniyor

0

tek millet
tek vatan
tek bayrak

0

bana göre hiç bir anlamı yok bu konuda bilgimde yok

0

rabia işareti bir grubun birine cumhurbaşkanı oldugu için gönderme amaçlı parmaklarıyla yaptıgı 4 işaretidir..

0

rabia arapçada dördüncü demektedir ancak mısırda 3 temmuzda gerçekleştirilen askeri darbede rabia tül adeviyye meydanında direnişçiler arasında bir kızın rabia işareti yapması ve bu kızımızın şehit edilmesi gündemde farklı anlamlara sahip olmasına sebep olmuştur. günümüzde farklı anlamlarda kullanılmakla birlikte genelde muhafazakar kesim bunu bir övünç olarak görür. sevgiyle sağlıcakla kalın dostlar.

0

arapça 4 demektir. ve mısırda kaos sırasında bir kızın istanını göstermek için yaptığı işarettir be kızın adk rabiadır. gününüzde hükğmet tarafından tek millet tek devlet tek vatan anlamında kullanılmaktadır.

0

bu konuda hiçbir bilgim yok ama rabia işaretinin kökeninde mısırdaki bir kızın işaret yapmasıyla ve o kızın adının rabia olduğundan işaretin adı rabia olmuştur.