0

sibirya kurdu bütün dünyaca taninan ve oldukça ilgi gören bir köpek türüdür. bu türün bu kadar taninmasinin sebebi alaskada yaşanan bir difteri salgininda ilaç sevkiyati esnasinda büyük rol almasidir. en önemli özelliği sevgi dolu bir karakterinin olmasidir. bu köpekler özgürlüğüne çok düşkündür ve çok inatçidirlar. bu köpekler çocuklar için çok özeldir çünkü bu köpekler çocuklara karşi büyük bir sevgi ve hoşgörüyle doludurlar. ayni nedenle insanlarla iyi geçinmeye çalisirlar. bu köpekler fare ve kuşlari avlamaktan çok hoşlanir. eğer evde yalniz birakilirsa eşyalari kemirerek dikkat çekmeye çalişir. sicak havalari hiç sevmezler soğuk havaya alişkindirlar. -60 dereceye kadar dayanabilirler. bu köpeklerin havlama özelliği çok yoktur. bazen uluyabilirler. 10 ile 13 yaşina kadar yaşayabilirler. ağirliklarina bakildiğinda ise erkek sibirya kurtlarinin yetişme çağinda 20 ile 27 arasinda değisir. oldukça güçlü bir vücut yapisina sahiptir. uzun tüylere sahiptirler. bu uzun tüyler onlari soğuk havadan korur.
kulaklari dikdir. sahiplerine çok bağlidirlar. haylaz zeki inatçi ve sosyal özelliklere sahiptir. eğitimleri diger köpeklere göre daha kolaydir. eğer öğretilen şey onlara saçma gelirse onu yapmamak için büyük çaba gösterirler. hava çok sicak değilse oynamayi severler.

0

sibirya kurdu soğuk iklimi seven ve mavi gözleriyle ilgi odağı olmayı başaran bir hayvandır. genelde sibirya ve alaska bölgelerinde kızak çekmek için kullanılırlar.ömurlerinin ortalama 13 yıl olduğu söyleniyor.