0

üsküplü mustafa bey ,selanikli mustafa'ya yetkinlik olgunluk anlamında kemal adını veren matematik öğretmenidir.

0

atatürk ün matematik öğretmeni olan yüzbaşı mustafa bey selanik mülkiye rüştiyesine kaydoldu ve 1893 yılında selanik askeri rüştiyesine girdi bu okulada matematik öğretmeni yüzbaşı üsküplü mustafa sabri bey ona anlamı mükemmellik olgunluk olan kemal adını verdi.

0

türkiye'nin kurucusu mustafa kemal atatürk'e, kemal adını veren matematik öğretmenidir.

0

üsküplü mustafa bey, mustafa kemal'e yetkinlik anlamına geleb kemal ismini veren matematik öğretmenidir.

0

selanik askeri rüştiyesinde atamız, gazi mareşal mustafa kemal atatürk´e , olgunluk ve mükemmellik ifade eden kemal ismini veren. matematik öğretmeni olan yüzbaşı mustafa sabri´dir.

0

üsküplü mustafa ,mustafa kemal atatürkün matematik hocasıdır.

0

atatürk'ün askeri rustiyesindeki ve ona kemal ismini veren matematik öğretmenidir.

0

atatürkü n matematik öğretmendir ve atatürke kemal adını vermiş ve adı mustafa kemal olmuştur

0

atatürk döneminde matematik öğretmeni atatürkünde öğretmeni mustafa kemal adını veren kişi

0

atatürk un hocası kemal ismini veren kişidir ...

0

atatürkün rüştiyedeki matematik ögretmenidir ve atatürke kemal ismini veren kişi olarak bilinir.

0

atatürk selanik mülkiye rüştiyesine kaydoldu ve 1893 yılında selanik askeri rüştiyesine girdi bu okulda matematik öğretmeni yüzbaşı üskuplu mustafa sabri bey ona anlamı mükemmllik olunluk olan kemal adını verdi atatürkün selanik askeri rüştiyesinde matematik öğretmenidir öğrencisinin yeteneklerini sezip ona kemal adını takmıştırrr bu şekilde onın kendisinden ve arkadaşlarından farklı ve üstün durumunu tespit etmiştir ona daha iyiye daha güzele doğru gitmek için sürekli bir teşvik nedeni sağlamıştır bu çok önemli tarihi olayı mustafa kemal atatürkü sürekli daha büyük başarı ve faziletler peşinde koşmaya iten bir destek olarak nitelendirmiştir

1

çok önceki eskizamanlarda yaşıyan bir savaşçı

0

üsküplü mustafa bey vatani milleti için çok çalışmış bir asker kim olduğu ve nasıl biri olduğunu bilmiyorum ama önemli bir kişi olsa gerek olmasa burda bu soruyu sormazlardı neyse ben daha fazla boş yapmiyim

0

üsküplü mustafa bey kendisi selanik'te mustafa kemal atatürk'ün matematik öğretmeni dir ikisinin ismi mustafa olduğu için kemal adını veren kişidir.

0

kendisi atatürk'ün matematik öğretmeni olarak bilinir.1893 yılında selanik askeri rüştiyesi'nde matematik öğretmenliği yaptığı bilinmektedir.atatürk'e kemal adını veren kişidir.bu ismi atatürk'ün yetenekleri doğrultusunda takmıştır.atatürk'e sürekli tavsiye ve teşviklerde bulunduğu bilinmektedir.

0

üsküplü mustafa mustafa kemal atatürkün matematik öğretmenidir. mustafa kemalin içindeki matematik sevgisini ve merakını görmüş onu eğitmiştir, kemal adını da o vermiştir.

0

çok güzel soru olmuş teşekkürler. üsküplü mustafa bey çok ünlü bir matematik öğretmenidir. hani şu mustafa ikimizde mustafayız sana bir isim daha gerekli o da kemal olsun diyen hoca gibi hoca

0

üsküplü mustafa bey mustafa kemal atatürk’ün rüştiye’de ki matematik öğretmenidir. mustafa kemal kendi ismini bile en sevdiği olarak bilinen mustafa bey’den almıştır.

0

üsküplü mustafa bey, mustafa kemal atatürk ün rüştiyedeki matematik öğretmenidir. üsküplü mustafa bey öğrencisi mustafayı çok severdi. aynı ismi taşıdıkları için ona ikinci ismini yani kemal adını vermiştir. ve ulu önder atatürk ün adını mustafa kemal olarak değiştirmiştir. üsküplü mustafa bey mustafa kemal atatürkü o yaşlarda çok iyi bir zekaya ve düşünce şekline sahip olduğunu biliyordu. çoğu tarih kaynaklarında atatürk ün dehalığının o dönemden beri dikkat çektiğini belirtmektedir.