0

sarı kantoronun, antidepresan özelliği vardır yani depresyona karşı fayda sağlar. sinirli bir ruh hali içindeyseniz iyi gelecektir. sakin olmanıza ve sakin kalmanıza yardımcı olur.cilt bakımını sağlar. ciltteki yanıklar veya yaralar için iyileşme sürecini azaltma da yardımcı olur. idrar yolu enfeksiyonuna iyi geldiği söylenir. iştah açmaya yarar karın ağrılarını giderir. hormonal dengeyi sağlar. hormonları düzenler dengeler. adet ağrılarını azalmaya yardımı olur. ağrıları azaltıcı etkisi vardır. kansere karşı korur. sinşrlerinşzşn gevşemesine yardımcı olur ve sakinleştirici özelliğe sahiptir. egzama türü cilt rahatsızlıkların da fayda sağlar. grip veya nezle gibi hastalıklara karşı etkilidir. bu tür hastalıkların hızla geçmesini sağlar. baş ağrılarına iyi geldiği bilinir. menopoz sürecinde sakinleştirici bir etki yaratır. ateş düşürücü özelliğe sahiptir. uykusuzluğa iyi gelir. sağlıklı uykuyu düzenler. yorgunluğa ve strese iyi gelir. kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. balgam çıkarmanız da etkili olur fayda sağlar.

0

sarı kantaron otu mideye iyi gelirdim toplara etki eder adet ağrısına iyi gelir ayrıca kantaron yağıda,yara,yanık ve ağrıya iyi gelir

0

vücudu mikroplara karşı koruyormuş,iltihap önleyici etkisi varmış,egzama,varis gibi cilt rahatsızlıklarında kolay iyileşmesini sağlarmış,adet sancılarını dindirmede yardımcıymış.