0

tabii ki insanın esas amacı ahiret için yaşamak olmalıdır ama ahiret için yaşamak derken tamamen dünyayı unutmak anlamı taşımaz çünkü hadisi şerifde de dünya ahiretin tarlasıdır buyurulmuştur yani biz burada ne ekersek onu biçeriz ve dünya üzerinde yaşadığımız insanlara karşı yaptığımız işlere karşı sorumluluğumuz vardır aslolan dünyaya kalbini bağlamamaktır bu sorumluluklarını yerine getirirken allah'ın razı olduğu şeyleri gözetmektir ve o'nun rızasını kazanmaya çalışmaktır o yüzden dengeli olabilmek gerekir. tabii ki meşru dairede israfa ve ifrata kaçmadan dünyevî nimetlerden de faydalanabilmek lazımdır.ama aynı zamanda sonsuz ebedil ebed gerçek dünyanın da ahiret olduğunu asla unutmamak gerekir.

0

hem dünya hem ahiret için yaşamalı ama ahiret bır tık üstte tutulmalı

0

insan tabiki de ahiret için yaşamalı. ama biz insanlar genelde sadece bu dünya varmış gibi yaşıyoruz, bu dünyanın öbür dünyası da var. bunu çoğu kez unutuyoruz.

1

insan bence ahiretine çalışmalı. çünkü bu dünya yalan dünya gerçek dünya ahiret dünyası için bir şeyler yapmak gerek.

0

bence dünya yalan yani sonuçta hepimiz öleceğiz önemli olan bence hayat ahiret hani insanlar diyor ya ,dünyaya bir kere geliyorum hayatım yasayayim dünyaya bir kere geliyorum ibadeti yapayim , allah'a layık bir kul olayım demeleri lazım. bana göre ahiret için yaşamalı allah hesap vermek çok zor çünkü.

0

ahiret icin yaşamalı insan bunuda ben mi sorayım

0

insan herşeye önem vermelidir tabi ki ahirete daha çok önem verilmelidir dünya olmassa ahirete yatırım olmaz illaki herzaman ibadet değildir dünyevi işleri de yapılmalıdır.iyi gunler

0

hiç ölmyecek gibi bu dünya için, her an ölecek gibi ahiret için çalışınız. bu söz yeterli sanırım.