0

urfada balikli gole gitsen yeterli zaten

0

şanlıurfa denilince akla gelinen yer tabiki balıklı göl gelir. çok ilginç bir hikayesi var. devrin zalim babil hükümdarı nemrut tarafından hazreti ibrahim'in ateşe atıldığında düştüğü ve gölün oluştuğu yer burası. hazreti ibrahim'in atıldığı ateş suya odunlar balığa dönüşür. bu nedenle halk için bu göl ve göldeki balıklar kutsal sayılmaktadır. göle ve balıklara zarar verilmesi ölüm veya bela getirmesine konuşulmaktadır. diğer bir ismi ise halil-ür rahmândir. balıklı gölün yanında nemrut'un kızı zeliha nin gözyaşlarıyla oluşan küçük bir göl olduğuna inanılıyor. burasının ismi de ayn- zeliha olarak anılıyor.

ayrıca kapalı çarşı, urfa kalesi, şehir surları,harran ve diğer tarihi eserleriyle şanlıurfa gezilip görülmesi gereken bir yerdir.

0

urfaya hiç gitmediğim için bilmiyorum

0

bana soracak olursanız urfa'daki en özel yerler halfeti etrafındaki batık köyler harran'ın ücra köyleri ve göbeklitepe göbeklitepe bazı çalışmalara nedenle tekrar ziyarete kapatıldı o yüzden gitmeden açık olup olmadığını kontrol edin eğer iki gününüz varsa ilk gün yarım gününüzü halfeti'de tekne turu için ayırın yarım gün de merkezdeki yerleri gezin gün batımında tekne turu daha keyifli olabilir ama sıra gece seni de katılacak şekilde planlayın urfa merkezdeki her şey yarım güne sığmaz ama anahatları için gayet yeterli bir zaman iki günde harran'a ve göbeklitepe gezersiniz

1

balıklıgöl kesin uğranması gereken bir yer.