0

kısaltması lol olan league of legends oyunu online bir oyundur. farklı ülkeler de de oynanan bu oyun ülkemizde ki en yaygın online oyundur. league of legends oyunun mantığı şudur. 1 den 30'a kadar seviyeler vardır. öncelikle 30. seviye olmanız gerekiyor. eğer 30. seviye olursanız böylelikle bir rekabetin içine girme şansını elde etme şansınız olur. league of legends oyununun içeriği ise şöyledir. 2 takım 5'er li halde herolar seçer. her oyuncu bir koridor belirler kendine. bunlar, mid lane, top lane bot lane ve jungle olmak üzere 4 e ayrılır. mid lane orta koridor, top lane üst koridor, bot lane ise alt koridordur. jungle ise oyunda ormancı olarak geçer. bot lane de support ve adc olmak üzere 2 oyuncu bulunur. adc oyuncusu killeri toplayıp takımına skor anlamında katkı verirken support oyuncusu ise adcyi korur ona asistler yaparak kasılmasını sağlar. top lane de 1 tane oyuncu olur. gene mid lane ve jungle'da da 1'er oyuncu yer almaktadır. oyuncular hero ve koridor seçimlerini yaptıktan sonra oyuna başlarlar. oyuna başladığınız andan itibaren herkes görevini yapıp rakip kuleleri yok ederek rakibinin ana kulesini ele geçirmeyi hedefleyip, oyunu kazanmaya çalışır. league of legends oyunun da 30. seviye olduktan sonra lig ve sıralamalar mevcuttur. bunlar sizin nasıl bir oyuncu olduğunuzu gösterir. oyunda lig sıralaması şu şekildedir. bronz seviyesi en düşük seviyedir oyunda. bronz kendisi için 1-2-3-4 şeklinde ayrılır. bu elodan çıkan bir oyuncu kendisini gümüş elo da bulur. gümüş elosu da gene bronz elosu gibi 4 e ayrılır. buradan üst lige atlayan bir oyuncu kendisini altın elosunda bulur. altın elosu da gene diğerleri gibi 4' e ayrılır. altın elosunda başarılı olan bir oyuncu ise kendini platin seviyesine atlatır. platin seviyesinde de başarı gösteren bir oyuncu kendini elmas serisinde bulur. oyunun en zorlu serilerinden,liginden birisidir burası. herkes birbirinden iyi ve dikkatin en üst seviye de olması gereken elolardandır. burada başarı sağlayan bir oyuncu ustalık seviyesine oradan master oradan da oyunun en üst seviyesi olan challenger seviyesine çıkarak kendini en iyi oyuncular arasına atar. genelde bir takıma geçicekseniz veya seçilme ihtimaliniz varsa buradan gerçekleşir. lol oyunu son yıllarda ise bir spora dönüşüp e spor olmuştur. uluslararası turnuvalar düzenlenip çeşitli ülkelerden oyuncular yarışıp, dünyanın en iyisi olmaya çalışır.

0

league of legends uluslar arası bir strateji oyunudur. 3 koridor ve 1 orman vardır üstte tek kişi ormanda tek kişi ortada tek kişi ve altta 2 kişi olmak üzere 5 kişilik toplamda 10 kişilik bir oyundur büyücü, suikastci, tank, dövüşçü şampiyonlar vardır

0

lol olarak bilinen league of legends oyunu uluslararası bir oyundur. tr sunucusuda bulunmaktadır. ligleri bronz, gümüş, gold, plat, elmas, usta, şampiyon olarak seviye seviye yükselmektedir.
oyun üst, orta, orman ve alt olarak 3 koridor bir orman olarak ayrılıyor. üst koridorda dayanıklı ve hasarı olan şampiyon, orta koridor da büyücülük ağırlıklı, ormanda ani baskınlar yapan hızlı orman heroları, alt koridorda ad carry ve destek yani, nişancı ve onu koruyan desteği olarak 5 kişilik 2 takımdan oluşur. amaç koridorlarda ki kuleleri yıkıp kalbe kadar ulaşıp kalbi parçalamaktır.
uluslararası turnuvalar ve türkiye ligi bulunmaktadır. lisanslı espor oyuncuları bu ligde oynar, sezonu şampiyon olarak bitiren takım uluslararası turnuvaya katılmaya hak kazanır.