0

evet doğu illeri hakkında bu yaşıma kadar hep bir önyargım olmuştur. ancak 2 yıl önce doğu illerinden birisi olan erzurum'a gittikten sonra bu fikrim ve önyargım tamamen değişmiştir. önceleri doğu illeri benim gözümde kışın çok soğuk ve sürekli terör olayları olan bir bölge olarak gözükürdü. ve bir de doğu illeri böyle biraz daha töre olayları yaygın bir yer olarak bilirdim. ancak doğuya gittikten sonra bu tabularım tamamen yıkıldı ve çok yanlış düşündüğümü fark ettim. doğuda terör olayları düşündüğüm gibi değilmiş .tabii ki bu hiç olmadığı anlamına gelmiyor yine terör olayları var ancak belirli bölgelerde olmaktadır. bir de evet düşündüğüm gibi doğu çok soğuk bir yermiş ama yine de insan hayatına çok fazla derecede etkilemiyor ve insanlar yine yaşamlarına devam ediyor. hatta baya gideceğim zamanlar beni o kadar korkuttular ki ben bir sürü içlik aldım. çünkü beni çok korkuttular çok soğuk bir yer dediler. evet soğuk ama o kadar abartılan kadar da olmadığını gördüm. ve bu düşüncelerim tamamen değişti. bir de düşündüğüm gibi doğunun her yerinde töre olayları yokmuş bunu gayet iyi anladım.

0

önyargım yok, bence olmamalı da. bölgelere göre tüm insanlar hakkında genelleme yapılmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum, önyargılı olmanın da aynı şekilde.

0

doğuya hiç gitmedim. eskiden hiçbir insana önyargı duymuyordum. çünkü kendi kabugumdan dışarı cikmamiatim. doğuya gitmesem bile iç anadolu bile bana çok farklı geldi. adetler, konuşmalar, yemekler... herkes kendi insanı ile olmalı bence.

0

yok
yani bir sıkıntı yok normal iller gibi