0

tarihin akışını değiştiren savaş arıyorsak bunu bir tane savaş ile belirtemeyiz bence, çünkü her savaş kendi için de bir sonra ki olayı oluşturmak için olmuştur. mesela yakın tarihe baksak 2. dünya savaşını hitler kazanmış olsaydı galiba hepimiz bütün dünya hitlere bağlı olarak yaşayan bir devlet olurduk.
veya yine 1. dünya savaşı na gidelim osman li o savaşı kazanmış olsa idi. şuan belki elimiz de tlf bile olmayacaktı. daha farklı bir hayat daha farklı bir durumlar bizi bekliyor olacaktı. mesela biraz daha öteye gidelim. 2. viyana kuşatmasını osman li kazanmış olsaydı şuan belki tüm dünya bizim egemenliğimiz altın da ya da bizim için çalışan ve bize bağlı birer devletler olacaklar di. tabi bunların hepsi birer varayım. ne olacağını bilemeyiz. bundan dolayı da sadece bir tane savaş önemliymiş gibi onu da ön plana koyamayız ne yazık ki. mesela abraham lincol un abd de başlattığı özgürlük savaşı abd nin zaferi ile sonuçlanma mış olsaydı. şuan belki bambaşka bir dünya da bulunuyor olacaktık. ne de olsa şuan çoğu teknoloji abd de ki bilim adamlarının sayesine çıkıyor. yoksa güzelim türkiye üretmiyor yani bunları. neyse velhasılı benim görüşüm bu yön de. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

uzun soluklu türk tarihimize bakarsak, tarihe mal olmuş savaşlar vardır.eskiden yeniye gelecek olursa ; 751 talaş savaşı, 1453 istanbul'un fethi ve çanakkale savaşı tarihi değiştiren savaşlardır.

0

tarihin akışını değiştiren savaş bana göre çanakkale savaşıdır. bir ulusun kaderini belirlemiş ve geleceğini değiştirmiştir.