0

nazar boncugu nazara iyi olur derler ama öyle değil şeytanın gözümus bende ilk öğrendim de şaşırdım evde hiç yok şimdi

0

nazar boncuğu ilk zamanlarda turistlere satılmak için ortaya cıkarılmış bir eşyadır. ama sonraları ortay atılan iddalar ve diğer hurafeler onun doğa üstü güce nazarı engellediğine gibi gücleri olduğunu ortaya atmışlardır. ardından özelikle türk milleti türk halkı tarafından çok benimsenmiş çok kulanılmştır. şuanda halen devam etmektedir bu hurafe yani dinde yada bilimde böyle yani nazar boncuğu diye bir kavram yokken halkımız ne yazık ki bu geleneği halen devam ettirmekte halen benimsemektedir. ne yazık ki batıla inancımız türk milleti olarak çok büyük.

0

nazar boncuğu hiç bir işe yaramaz yalnızca süs eşyasıdır bana göre. nazara iyi geldiğini söyleyenler var ama aslında tam tersi nazarı çeken bir şey diye biliyorum. nazardan korunmak için nazar duaları var. bunun yanında felak ve nas suresini okursanız nazardan korunmuş olursunuz.

0

batıl inanç olarak nazarı önlediğine inanıyorlar. fakat hiçbir alakası yok. sadece bir aksesuar bana göre. nazarı önlemek, nazardan kurtulmak için kur'an-ı kerim'de bir çok sure,ayet var. bunları bol bol okuyup allah'ın kudretine inanmalıyız. yoksa nazar boncuğundan falan medet ummak nazarı önlemez. asıl allah'a inanıp iman etmeliyiz ki, sureleri bol bol okumalıyız ki nazar olmayalım bence.

0

nazar boncuğu dikkat dağıtmak için kullanılır. bir şeye dikkatli baktığınızda olumlu ya da olumsuz enerjinizi oraya akıtırsınız ve onu etkilersiniz. dikkatle bakarak kaşık eğenleri biliyoruz bu güçle. onun için dikkati dağıtmak amaçlı, nazar boncuğu veya dikkat çekici başka nesneler taşımak, bir yere koymak adet haline gelmiş zamanla. ancak sadece nazar boncuğundan, ya da diğer koruyucu olduğu düşünülen taşlardan medet ummak, islam dininde allah'a şirk koşmaktır. bu yüzden dikkatli olunmalıdır nazar olgusuna inanıp, korunmaya çalışırken.

0

nazar boncugu hicbir iae yaramamaktadir. nazara karsi koeusun diye konulur buyuklu kucuklu bir yerlere ama hicbir faydasi yoktur

0

nazar boncuğu hurafeliğinin şans uğur getireceğine, kazalardan korunacağılına inanılan batıllığı ne kadar gözler önünde olsa da bizim çok büyüttüğümüz bir durum. kimine göre saçmalık, kimine göre gölgesinin bile koruyup kollaması. kaza olacaksa olur bela gelecekse gelir, bunu savuşturacak olanının nazar boncuğu dayatması tuhaf bir açıklama oluyor genellikle. yine de saygı duyuyorum inanan kesime.

0

nazar değmesine işe yaramaktadır.kem gözlerden korur.insanların seni kıskanmasından,çok başarılı ve iyi bulmasından sözlerinden yani korur:)

0

nazara iyi geldiği söyleniyor ama bence dekoratif bir eşyadan başka bir farkı yok.bir işe yaradığını sanmıyorum.bir nevi batıl inanç gibi geliyor bana .