1

evet çocuklarımla çok güzel iletişim kurarım genellikle çocuklarımla çok iyi anlaşıyorum çocuklarım bir şey anlatığı zaman sonuna kadar dinlerim ve dinlediğim zamanda çocuklarım çok mutlu oluyor. genellikle babalarından çok beni daha örnek alıyorlar benim fikrime daha özen gösteriyorlar hani babaları da öyledir çocuklar bir şey anlattığı zaman ya da bir şey konuştuğu zaman sonuna kadar dinleriz çocuklarımızla iletişimimiz kurmak bizim için çok önemli ve çok güzel iletişim kuruyoruz.

2

çocuklarımla hangi yaşta olurlarsa olsunlar öncelikle onlara saygı duyarak onların fikirlerini dinlemeye odaklanırım. yaşları ufak iken çocuk gelişim uzmanlarının önerisiydi. çocukların gözlerinin içine bakarak onlarla konuşun, onları dinleyin diye.. bunu uygulardım. dizlerimin üzerinde dururdum ve dinlerdim.. sabırla.. çalışsam bile evde yapacak bir yığın işim bile olsa.. çocuklarım hayatımın önceliğiydi her zaman.. onlarla kaliteli zaman geçirmek onlara yaptığımız en güzel yatırım olacaktır. çünkü ufak yaşlarda yaşanılan her duygu, olumlu ya da olumsuz bizlerin bugünlerdeki karakterimizin aynasıdır. bunları unutmadan yaklaşımlarımıza dikkat etmeliyiz.

1

kesinlikle özellikle gözle iletişim kurmak en önemlisi boyları kısa olduğu için kendi boyumu ona göre ayarlıyorum birebir göz teması kurmak önemli çünkü bu zaten onu ne derece dinlediginizi ilgilendiğinizi ona gösteriyor