0

çocuklarda alt ıslatma sorunu birincisi öğretme de geç kalınmışlık, stres ve korku, uykuda kötü rüya görme, bazı hastalıklar, soğuk algınlığı gibi sebeplerden olabileceği gibi stresten ve psikolojik bazı durumlardan dolayı da çocuklarda alt ıslatma sorunu olur.

1

çocuklarda alt ıslatma sorunu genellikle 5 yaşın altında gözlemlenen bir sorundur. alt ıslatmanın altında yatan sebeplerin başında en çok psikolojik sebepler yatar.
yeni doğan bir kardeşi kıskanma
yeterli ilgi görememe
içerisinde yaşadığı bazı sorunlardan dolayı psikolojik olarak etki altında kalması
güven problemi yaşaması
merkezi boşaltım sistemini sağlayacak olan kasların yeterli gelişim sağlamamış olması
bazen bir rahatsızlıktan dolayı üşütmesi ve idrarını tutamayacak duruma gelmesi
merkezi sinir sisteminde bulunan bozukluklar
ev ve okul gibi bulunduğu ortamlarda tuvaletini rahat yapamayacak şekilde bulunan tuvaletler
anne, baba veya kendisine bakan herhangi bir kişi tarafından şiddete maruz kalması.

bir çocukta yaşının ilerlemesine rağmen alt ıslatma sorunu sıklıkla yaşanıyorsa tedavisi için genel olarak psikolojik tedaviler uygulanır. tabii ki ilk başlarda herhangi başka bir fiziksel rahatsızlığı olup olmadığı kontrol edilmelidir. tüm kontroller bittikten sonra fiziksel bir rahatsızlığı olmadığı teşhisi konulursa bireysel ya da ailecek psikolojik destekler alınarak alt ıslatma sorunu kolaylıkla çözülebilir. psikolojik olarak alt ıslatma sorunun altında neler yattığı öncelikli olarak tespit edilmesi gereken şeylerdir.bu sorunlar tespit edildikten sonra ortadan kaldırılarak sorun yavaş yavaş yok edilebilir.

2

çocuklarda alt ıslatma nedenlerinden biri ve hatta ilki psikolojik sorunlardır. bunların arasında ailevi baskılar, yaşanan korkular, stres gibi nedenleri sayabilirim.

1

ya bir şeyden korkmuştur ya da üşütmüştur genelde bu ikisinden kaynaklı oluyor