0

aslina bakarsanız klimanin üst solunum yollari icin dogrudan bir zarari vardir diyebilir miyiz tam bilmiyorum. tabi hava yi nemlendirmeden kuru olarak verdigi icin üst solunum yollaarinda bulunan mukozanin kuruyup zarar gormesine ve bakteri ve virüsleri rahat tutamamasina dolayisiyla da kolay rahatsizlanmalara sebep olabilecegini de dusunmuyor degilim. bunlar simdi soru soruldugunda aklima gelenler sadece. bir de kirli havanin sürekli ayni ortam icinde dolasmasi gibi bir sorunu oluyor klimalarin. çünkü ayni hava donup duruyor. yeterli oksijen alinamiyor klimali ortamda arada camlarin mutlaka acilmasi gerekiyor ki iceri temiz hava girsin ve sirkulasyon olsun. bunun disinda klimalarin duzenli bakimlarinin olmasi ve iclerindeki flitrelerin iyice temizlenmesi de gerekiyor tabi. klima mikrobu denen bir.mikrop turu var sonuçta. bu da insanlarin üst solunum yollarina son derece zarar veriyor.

0

klimanın filtrelerinin kirlenmesi sonucu biriken kir partiküllerinin klimanın fanı aracılığıyla solunum sistemimize girmesiyle çeşitli rahatsızlıklar boy göstermektedir bunlardan en önemlisi nezle tarzı gripler ve boğaz ağrısına sebep olabilecek tahrişlerdir.

0

üst solunum yolu denilen kulak burun boğaz bölgesindeki rahatsızlıklar olarak bilinir üst solunum yolu. bir sıcak bir soğuk havaya çıkılması sonucu çarpmakta klima.

0

evimize alacağımız klimanın kullanımı kalitesi garantisi çok önemlidir .halsizik baş ağrısı dış kulak iltihabı gerip nezle zatürre gibi üst solunum yolları rahatsızlıkları,sinüzit bademcık iltihabı bronşit,astım,gibi rahatsızlıklara yol açmaktadır.ayrıca klimanın sürekli temizlenmesi ve yazın kullanırke n çok dikkatli olmamız camlar kapalıyken açmamız gerektiğini biliyorum.ateşş,eklem ağrsı,halsizlik bitkinlik,tozu alrji olmaya müsaittir.dikkatli olmak gerektiğini her zaman kullanmamalı
karşısında oturup sürekli yada yatmamalı.derceyi iyi ayarlamalı.

0

klima hem yaz aylarında hem de kış aylarında sıklıkla başvurduğumuz bir eşya. fakat klimanin içinde biriken virüsler hava dalgasıyla birlikte üst solumun yollarında tahribata yol açmaktadır. özellikle faranjit grip nezle soğuk algınlığı gibi hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. klimanın zararlı etkilerini asgari düzeye indirmek için aylık bakıma dikkat edilmelidir. en az 6 ayda bir de uzman kişiler tarafından bakımı yapılmalıdır. klima çalışırken kapı pencere açık tutulmamalıdır. doğru kullanıldığı taktirde hayatımıza pozitif etkileri tartışılmazdır.

0

klima yazın en sık başvurduğumuz teknolojik araçlardan biridir klimanın bir çok faydası varken faydası kadar zararları da vardır mesela klimanın havası insana direk temas etmemeli klimayı oturduğunuz tarafa karin yanınızda olsun karşınızda deyil klimanın soğuk nezle grip yaz gripi gibi bir çok hastalığa neden olur klima üst solunum yollarına zarar vererek enfeksiyon oluşturur insan sağlığına çok zararlı olabilir

0

yaz aylarında hava ısısının artması ile birlikte klimayı çok tercih ederiz. doğru kullanıldığında serinletme özelliği sağlayan klimanın dezavantajları da var. uzun saatler altında durmak veya uyumak, terli terli durmak üst solunum yollarını ciddi şekilde etkiler. astım zatürre sinüzit gibi olaylar gerçekleşebilir.

0

astim hastasi yapabilir klima altında hele uyumak felç bile yapar

0

halsizlik yorgunluk yaparken dikkat edilmesi gereken bir husustur

0

klıma bronsıt astım zatureye yol acabılıyo temızlıgı ıyı yapılmazsa astıma neden oluyo cunku kırlı hava verıyo klımanın altında durmakta oldukca tehlıkelı arkadaşım bu yuzden zature oldu hastanede

0

nezle grip bronşit sünüzit gibi hastalıklarla karşılaşabiliriz. klima şuan gözümüzde yaz sıcaklarında olmazsa olmazımızdır.

0

klima yüzyılın icadıdır bulan kişi kesinlikle cennetlik insan kavramındadır.klimanın faydaları say say bitmez ancak zararlarıda vardır.özellikle üst solunum yollarına derin etkileri vardır.klimayı çok soğuk konuma getirdiğimizde nezle grip bronşit astım iç kulak iltihabı gibi hastalıklara neden olabilir.çok sıcak konuma getirdiğimizde de yine ciğerleri gözleri kulakları ve cildimizi tahriş edebilir.klimanın sopul veya socak olması farketmez iki durumda da zararı vardır.klima sürekli çalıştığında ortamdaki havayı kuruttuğu için nemsiz bir ortamda yaşayan canlıda bazı hastalıklar ortaya çıkabilir.bu burun veboğqzda kurumaya neden olur kurun nefes boruları çabuk tahriş olur mikrop kapar daha sonra hastalık kaçınılmaz olur.şimdi teknoloji ile havayı kurutmadan nem dengesini koruyan klimalar çıkmaktadkr ancak hiçbir zaman doğal atmosfer yapısı gibi olmamaktadır.klimalı evlerde kuru hava olayına karşı kalorifer peteklerinin kenarlarına ufak su kapları konularak buharlaştırma havayı nemlendirmedi işlemi yapılabilmektedir.üst solunum yollarını korumak için klimasız ortamlarda vakit harcamak daha mantıklıdır ancak zamanla insan kuru havaya da biraz olsun alışkanlık göstererek klimadan etkilenmeden de yaşamaya alışabiliyor.

0

havayı kuruttuğu ve ortamdaki nemi götürdüğü için insanların grip zatüre nezle olmasına sebep olmaktadır

0

dış kulak iltihabı nezle grip zatüreye neden olmaktadır.

0

klimanın filtresinin temizliğinin düzenli olarak yapılmaması üst solunum yollarına zarar verebilir .
diğer bir nedeni ise klimanın havayı nemden yoksun bırakması ,kurutması solunum yollarını kurutur ve ağrıya neden olur .

1

klimayı bence terçih görmuyorum insana karşı cok zararı vardır gazı ise insanı zehirliyebilecek kadar kapatisteye sahiiptir.

0

eğer klimanın filtresinin temizliği düzenli olarak yapılmaz ise filtrede biriken pislikleri yine odanın içerisine vereceği için akciğerlerimize zararı olacaktır. pis havayı solumak enfeksiyona sebep olacaktır.

0

klimalar gerçekten hayatımızı kolaylaştıran en önemli buluşlardan biridir. klimalar sayesinde yazın kolaylıkla ortamı serinletir bilirken kışın ise ısıtabiliyoruz. hiçbir şekilde kömür sobası gibi kiri ya da kullanım zorluğu olmadığı için ve yaz kış kullanabildiğimiz için uzun yıllardır evlerimizde tercih ettiğimiz eşyaların başında gelmektedir. sadece tek bir tuşa basarak evinizin havasını rahatlıkla değiştirebiliriz ancak bize bu kadar kolaylık sağlayan klimalar düzenli olarak temizlenmediği ve bakımları yapılmadığı zaman hastalık saçan tehlikeli boyutlara ulaşabiliyorlar. dışarıya hava üflediği için içerisinde bulunan mikrop ve kirleri rahatlıkla havaya karıştırabiliyorlar.bu sebepten dolayı klimaların filtrelerini düzenli olarak temizlemeli ve gerekli görülen noktalarda yetkili servisleri klima bakımını yaptırmalısınız. bu sayede klimaların sebebiyet verebileceği rahatsızlıklardan korunmuş olursunuz.
öncelikle yaz aylarında sıcak ve nemli bir ortamdan direkt klimalı serin bir ortama girmiş olduğunuz zaman kapalı bir klimalı ortamda üşütmeniz çok daha kolay olacaktır.bu ani sıcaklık değişimleri sebebiyle yaz aylarında dahi önemli bir üst solunum yolu rahatsızlığı olan sinüzite yakalanma riskiniz çok daha fazla artış gösterecektir.
klimaların düzenli olarak temizlenmemesi sebebiyle genellikle bakteriyel enfeksiyon problemler yaşayabilirsiniz.
bunun dışında sıcak bir ortamdan direkt soğuk bir ortama girmiş olduğunuz zaman yüz felci gibi bir problem ile de karşı karşıya kalabilirsiniz.
özellikle yazın kullanılan klimalar sebebiyle sıklıkla yaz ortasında nezle grip ve soğuk algınlığı gibi problemlere yakalanma olasılığı çok büyük artış göstermektedir.bunun dışında ise en fazla gözüken kelime rahatsızlıklarından biride dış kulak iltihabı oluşmasıdır.
klimaların bilinen bir diğer kötü özelliği sesin havadaki nemi yok etmesi ve havayıa kurulaştırmasıdır. kuruyan hava sebebiyle de hastalıklar çok daha fazla artış gösteriyor. özellikle hava kuruluğu sebebi ile boğaz enfeksiyonlarına ve boğaz tahrişi oluşmasına zemin hazırlamaktadır.ayrıca inanmayan dönemlerde sürekli olarak klimaya maruz kalan kişilerde rahatsızlıkları süreç içerisinde zatürreden bronşite kadar ilerleme göstermektedir.özellikle havadaki nemi yok ettiği için klima bulunan ortamlarda havayı nemlendirecek buhar veren makinaların kullanılması tavsiye edilmektedir.ayrıca klimalı ortamların sıklıkla havalandırılması da uzmanlar tarafından önerilmektedir.bulunduğunuz odaya klima taktıracağım zaman kesinlikle klimanın direkt olarak oturduğunuz bölgeye hava vermemesine dikkat etmeli ve buna uygun hesaplamalar yaparak montajını yaptırmalısınız.klimadan çıkan soğuk hava yüzünüze ya da direkt olarak sırtınıza vurduğu zaman çok şiddetli rahatsızlıklarla karşı karşıya kalabilirsiniz.bunun dışında klimanın sebebiyet verebileceği çok önemli bir rahatsızlık olan hatta ilerleyen dönemlerde ölümcül bir hastalığa dönüşen lejyoner çalışan klimalardaki pis su damlacıklarının havaya karışması ile oluşabilir.

0

klima doğru ayarla kullanıldığında yaz günlerinin yakıcı sıcağında tam bir kurtarıcı olabilir ama uzun süre klima karşısında oturmanın da çok zararları vardır
ateş
eklem ağrıları
halsizlik
nefes almakta güçlük
boyun ve bel tutulmaları
klimalar tozu hapsettiği için alerjiye de sebep olabilirler

0

valla bilmem de çarptı mi fena yapıyor onu biliyorum.