0

dövme yaptırmak günah evet ..ama ben 13 yaşında yaptırdım. dövemeyi şu an bende de 4 tane dövme var. dövmeyi seviyorum ama şimdiki aklım olsaydı yaptırmazdım o zamanlar çocuktum yani ama cilde bi zararı varmı kanser yapar diye duydum.. ama kaç senedir de benim vücudumda daha beni kanser yapmadı yani onun için ben zararı olacağını zannetmiyorum. ama yaptıracaksan bence yaptırma gerek yok gerçekten de günah biz o zaman çocuk aklıyla yaptırdık bunu gerçekten çok pişman oldum keşke yaptırma saydım diyorum şu an ama olsun kaldı artık sildirmeyecem sildirmek istemiyorum. zaten para istiyorlar bir de is kalıyormuş gerek yok yani.

0

bende 4 tane dövme yaptırdım. bu güne kadar bir zararını görmedim. cilde herhangi bir zarar vermiyor. fakat tabi ki doğru ve kaliteli mahzemeler kullanılırsa, yani boyalar ve iğneler.

1

dövme yaptırmak cilde zarar vermiyor. önemli olan bu dövmeyi merdiven altı tabir edilen ucuza kaçan yerler dışında işinin hakkını veren vergisini veren profesyonel yerlerde yaptırmaktır.
oğullarımın ikisinde de dövme var. büyük oğlumda ok var.. kolları iç dış ikisi de tercih ettiği resimlerle süslü.. bir de göğsünde var.. ben gençlere yakıştırıyorum. ufak oğlumunda sağ kolunda var büyük bir dövme.. ikisi de aynı yerde bursa'da yaptırdılar. hiç ucuz değildi ama hijyen bakımından güvenilir bir yerde işlemleri oldu. yapıldıktan sonra şimdi aklımda çok kalmadı ama belli kuralları var.. ıslanmayacak bir süre, üzerini kapattılar gibi.. bende istiyorum aynı yerde müsait bir zamanda yaptıracağım. ben oğullarımın ve eşimin adını bileğime bileklik gibi sıra sıra yazdırmak niyetindeyim.. bir de yüzük parmağıma eşimin adını yüzük gibi yazdırmayı düşünüyorum. :)