0

dolandırılan insanlar genelde ya kolay para kazanmak için uğraşıyor ya beles bir şey için dolandırılıyor beleşçi olmayacaksın kolay para kazanmak değil helal para kazanmak için uğraşacaksın ondan sonra gelsinler de seni dolandırma ya çalışsınlar dolandırma ya gelip dolandirilip giderler

0

özellikle telefonla çok yapılıyor son dönem bu dolandırıcılık. o yüzden telefonla sizi arayan her kim olursa olsun polis, jandarma para yada kartvb. birsey iatedigistediğinde şubeye gelip vericem diyin zaten kapanır telefon direk . onun dışında özellikle hiçbir şifreyi kimseyle paylasmamak gerekiyor. alışveriş anında bile şifre yazarken diğer elinizle ekranı kapatın . babamın kartı malesef öyle çalındı ve 2 bin lira para çekildi o yüzden dikkat etmek lazım yazık günah para kazanmak çok zor bu devirde .

0

anlık bir şey aslında önlem alınmaz bi anlık boşlugunuza denk gelebilir her insan karşılaşabilir.

0

öncelikle dolandırıcının dolandırılandan aldığını vererek telafi etmesi gerekmektedir. daha sonra topluma hizmet adı altında çalıştırılabileceğini, yüklü miktarda para cezası verilmesi, mal varlığına el konulması gibi cezaların getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.