0

şimdi gördüğüm yukarıdaki arkadaşın saç spreyi önerisi güzeldir daha çok kuru çiçekler için yapılır .

0

vazoya konulan çiçeklerin uzun süre dayanmasını ve bize getirdiği iç açıcı olumlu etkilerini sürdürmesini istiyorsak, isteniliyorsa ilk aldığımızda vazoya yerleştirmeden önce yapmamız gerekenler vardır ki bunlardan biri ve en önemlisi çiçeklerin saplarının ucunu diyagonal bir biçimde kesilmesidir ki sudan gelecek yaşamsal oksijeni vs daha iyi alsın. sonrasındaki günlerde bu işlem eskidikçe tekrar edilebilir.

bir ikinci işlem de suyuna yine ilk koyduğumuzda çok az olmak üzere bir kaç damla belki tek damla klor damlatılır. evlerde bulunan bilinen temizlik suyu.

1

suyunu sık sık değiştirmeliyiz ayrıca suyunun içine 1 adet bebek aspirini gezdirip koymak ömürlerini biraz daha uzatıyor. daha ayrıca su oranının da fazla olmaması gereklidir. bunun dışında çiçekler çok sıcak ortamlarda daha çabuk soluyorlar. o yüzden fazla sıcak ortamlarda bulundurmaktan kaçınmalıyız.

0

hep soluyor benim çiçeklerim. o yüzden canlı çiçeklere saç spreyi sıkıp ters asıyorum bir kaç güne donuyor dökülmeden çok güzel duruyor 2 yıldır öyle duran çiçeklerim var tavsiye ederim çok işe yarıyor.