0

deri yaralanmaları durumunda nasıl bir yaralanma sorunu ile karşılaştığımızda göre uygulanacak tedavi yöntemi tabii ki değişiklik gösterecektir. yaralanma dediğimiz şey eğer deride meydana gelen bir yanıksa yapılması gereken şey öncelikle soğuk su altınaa yanan yeri tutmak ardından buz tedavisi uygulamak ancak yanık çok ileri derecede ise mutlaka bir doktora görünmek gereklidir. eğer yanığın boyut küçükse soğuk bir tedavi uyguladıktan sonra yanık kremi uygulayarak yanığa bir nebze olsun fayda sağlayabiliriz.
ancak yanık değil de bir kesik ise yine kesin boyutuna göre küçük bir kesik sorunu yaşadıysak öncelikle bir kolonya ile ya da oksijenli su ile kanayan bölgeyi temizlik ardından hava almayacak bir şekilde saydığımızda ilk müdahaleyi yapmış oluyoruz. ancak burada da eğer derin bir kesik sorunu varsa eğer acilen direkt hastaneye gidilmesi gerekmektedir.
yani kısaca yaralanmanın şekline ve boyutuna göre uygulamamız gereken tedavinin şekli de kesinlikle değişecektir o yüzden bu sorunun altına net bir şekilde deri yara yanmasının tedavisi şudur gibi bir yanıt veremiyorum maalesef. ama bildiğim bir şey var ki hangi tür yaralanma olursa olsun yaralanan böyle bir muhakkak temiz tutmalı ve ilk yapmamız gereken müdahale o bölgeyi temizlemek olmalıdır.

1

deri yaralamasında ilk tedavi yöntemi yaralanan bölge derinse vakit kaybetmeden hemen acil olarak hastaneye gitmemiz gerekiyor. yok eğer yara derin değil ise yaralanın bölge mümkünse yarabant ile kapatılabilir.